Gå direkt till innehåll
Under 2024 har över 25 procent av de svenska bilägarna valt att besikta sitt fordon hos Besikta.
Under 2024 har över 25 procent av de svenska bilägarna valt att besikta sitt fordon hos Besikta.

Pressmeddelande -

Besikta i topp – ökar sin marknadsandel

Under 2024 har över 25 procent av de svenska bilägarna valt att besikta sitt fordon hos Besikta Bilprovning. Det gör Besikta till det största bilbesiktningsföretaget i Sverige. Ett resultat som speglar Besiktas omfattande nätverk av besiktningsstationer från norr till söder – och inte minst, höga kundnöjdhet.

Fler och fler bilägare uppskattar Besiktas långsiktiga arbete med både kvalitet och ökad tillgänglighet. Med Sveriges största nätverk av 202 besiktningsstationer erbjuder Besikta sina kunder enkel tillgång till besiktningstjänster oavsett var i Sverige de befinner sig.

- Vi är oerhört stolta över att så många bilägare i Sverige väljer oss för sin besiktning. Vårt stationsnätverk, som täcker hela landet från Trelleborg i söder till Boden i norr, gör det möjligt för oss att erbjuda smidiga och tillgängliga tjänster till alla bilägare. Vår ambition är att göra bilbesiktningen så bekväm och enkel som möjlig, utan att någonsin kompromissa med säkerheten eller genomförandet av tjänsterna, säger Karin Holm, marknadschef på Besikta.

Fortsatt expansion och framtidsfokus

Besiktas ledande marknadsposition och omfattande stationsnätverk är resultatet av företagets starka fokus på kvalitet, kundservice och tillgänglighet. Tillväxten fortsätter, och den 24 september öppnar de upp den 203:e stationen, denna gång i Umeå. Besikta fortsätter sin expansion, med fokus på att ligga i framkant när det gäller teknik och kundupplevelse. Under nästa år planerar de att öppna upp i Borlänge och Falun, alltid med målet att utveckla sina tjänster för att säkerställa att varje besiktning genomförs med största noggrannhet enligt Transportstyrelsens föreskrifter.

Om Besikta

Besikta är Sveriges ledande bilbesiktningsföretag, med den största marknadsandelen i augusti 25,98 procent och för 2024 har de 25,10 procent. Med det största stationsnätverket i landet erbjuder de olika besiktningstjänster för att säkerställa att Sveriges fordon uppfyller uppsatta krav på säkerhet och miljö.

Ämnen


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 200 besiktningsanläggningar på fler än 160 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Daniel Hjortström

Daniel Hjortström

VD
Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60

Relaterat innehåll

Relaterade event

Tisdag den 24 september kl 11:00 inviger Besikta sin nya station i Umeå. Besikta bjuder alla kunder och besökare på kaffe och tårta.

Besikta öppnar ny station i Umeå – invigning den 24 september

Tid 24 September 2024 11:00 – 12:00

Plats Besikta Sandbäcksgatan 13 i Umeå