Gå direkt till innehåll
Besikta flyttar i slutet på 2024 till nya lokaler i Habo
Besikta flyttar i slutet på 2024 till nya lokaler i Habo

Pressmeddelande -

Besikta flyttar till en ny och modern station i Habo

Besikta Bilprovning flyttar till en toppmodern station i Habo, som planeras öppna i slutet av året. Den nya stationen, strategiskt belägen på Fanérgatan 6, kommer att kunna ta emot fler typer av fordon och kombinationer, vilket innebär att invånare i Habo får en besiktningsstation med större flexibilitet och utbud.

Besiktas ny stationen i Habo på Fanérgatan öppnas i slutet av 2024 och är belägen ca 500 meter från dagens station. Den nya station kommer att erbjuda en bredare palett av fordon än nuvarande station som har både vikt och måttbegränsningar. Detta innebär en betydande kapacitetsökning jämfört med nuvarande station, vilket gör det möjligt för fler fordonsägare i Habo och närliggande områden att få sina fordon besiktigade.

Besikta bil och släp/husvagn samtidigt

Nyheter är att Besikta nya station i Habo kan ta emot alla typer av fordon upp till 3500 kg så som personbilar, lätta lastbilar, husbilar, husvagnar, MC och släp. Dessutom kan även ekipage som personbil och släp/husvagn besiktas vid ett och samma tillfälle, detta tack vare en ny och modern tandemlyft.

- Vår nya station i Habo är ett bevis på vår vilja att ständigt förbättra och utöka våra tjänster för att möta våra kunders behov, säger Karin Holm, marknadschef på Besikta Bilprovning. Med den här nyetableringen kan vi nu ta emot ett större antal fordon, inklusive större och tyngre fordon, vilket förbättrar tillgängligheten och bekvämligheten för våra kunder som bor i eller i närheten av Habo.

Besikta har över 200 stationer

Förutom kontrollbesiktning kommer den nya stationen också att erbjuda efterkontroll, registreringsbesiktning samt köp- och säljtester. Stationen tillhandahåller även olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Som på alla Besiktas stationer kan kunderna välja att boka en tid eller komma på drop-in.

Med över 200 besiktningsstationer runt om i landet, från Boden till Trelleborg, har Besikta Sveriges största stationsnät och planerar att fortsätta expandera. Besikta ser fram emot att den nya anläggningen i Habo kommer att stärka företagets långsiktiga relationer med fordonsägare i regionen och samtidigt bidra till en säkrare och mer hållbar trafikmiljö.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 200 besiktningsanläggningar på fler än 160 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60