Gå direkt till innehåll
Den 24 september planerar Besikta att öppna en ny och unik besiktningsstation i Umeå på Sandbäcksgatan 13.
Den 24 september planerar Besikta att öppna en ny och unik besiktningsstation i Umeå på Sandbäcksgatan 13.

Pressmeddelande -

I september öppnar Besikta en ny station i Umeå

Den 24 september planerar Besikta att öppna en ny och unik besiktningsstation i Umeå på Sandbäcksgatan 13. Stationen har byggts med kretsloppsanpassad byggnadsteknik genom projektet GreenZone 2.0 i Ersboda, där hållbar bilism och långsiktigt miljö- och kvalitetstänk står i centrum. Den nya stationen kommer att erbjuda kontrollbesiktning för alla fordonsägare i Umeå med omnejd, vilket bidrar till ökad trafiksäkerhet och miljömedvetenhet.

Om Besiktas nya station i Umeå

- Vi är glada att kunna meddela att vi planerar att öppna vår nya station i Umeå den 24 september på Sandbäcksgatan 13 i handelsområdet Ersboda. Detta blir vår 203 station och vi är stolta över den nya byggnadstekniken vi använt. Den nya stationen kommer att öka vår kapacitet och förbättra tillgängligheten för alla fordonsägare i Umeå med omnejd, berättar Karin Holm marknadschef på Besikta.

    Den nya besiktningsstationen i Umeå byggs från grunden med kretsloppsanpassad byggnadsteknik. Stationen kommer att genomföra besiktningar av alla typer av fordon upp till 3 500 kg; bilar, husbilar, husvagnar, MC, släp och lätta lastbilar. Besiktas tekniker kommer att använda den senaste utrustningen för att ge bästa möjliga service.

    Besiktningen gör skillnad

    Kontrollbesiktning är en viktig del av bilägandet som säkerställer att ditt fordon är säkert att använda och uppfyller miljökrav. Genom regelbundna besiktningar kan du:

    • Öka trafiksäkerheten: Identifiera och åtgärda potentiella fel och brister som kan orsaka olyckor.
    • Förlänga fordonets livslängd: Upptäck problem tidigt för att undvika kostsamma reparationer och förläng ditt fordons livslängd.
    • Minska miljöpåverkan: Kontroll av avgasutsläpp bidrar till att minska ditt fordons miljöpåverkan.
    • Säkerställa laglig körning: Regelbunden besiktning är ett lagkrav och säkerställer att ditt fordon är lagligt att köra på vägarna.

    Besikta har Sveriges största stationsnät

    Den nya stationen kommer även att erbjuda efterkontroll, registreringsbesiktning samt köp- och säljtester. Kunder kan välja att boka tid eller använda drop-in-tjänsten. Med över 200 besiktningsstationer från Boden till Trelleborg, har Besikta Sveriges största stationsnät och planerar att fortsätta expandera.

    - Vi ser fram emot att öppna vår nya station i Umeå som stärker våra långsiktiga relationer med fordonsägare i regionen och bidra till en säkrare och mer hållbar trafikmiljö, avslutar Karin Holm.

      Ämnen

      Kategorier

      Regioner


      Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 200 besiktningsanläggningar på fler än 160 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

      Gå in på besikta.se för mer information.

      Kontakter

      Karin Holm

      Karin Holm

      Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60