Gå direkt till innehåll
Besikta flyttar till en ny station i Falun

Pressmeddelande -

Besikta flyttar till en ny station i Falun

Besikta Bilprovning i Sverige AB planerar att flytta till en ny station i Falun innan julen 2025. Detta är en del av företagets strategi att öka tillgängligheten och bekvämligheten för fordonsägare i Falun med omnejd.

I slutet på nästa år planerar Besikta att flytta till sin nya station i Falun på Tunavägen 85 i Tallen-området. Denna nybyggda station kommer att vara utrustad med modern teknik, inklusive tandemlyft som möjliggör effektivare hantering av fordon upp till 3 500 kg. Detta innebär att fler och tyngre fordon kan genomföra sina besiktningar på Besikta, något som är begränsat på den nuvarande stationen i Falun på grund av nuvarande vikt- och höjdmått.

- Flytten till den nya stationen i Falun gör att vi kan öka vår kapacitet och hantera fler fordonsslag, inklusive kombinationer av bil och släp. Detta förbättrar servicen och tillgänglighet för alla fordonsägare i Falun med omnejd, säger Karin Holm, Marknadschef på Besikta.

Besikta har Sveriges största stationsnät

Besiktas tjänster på den nya stationen i Falun blir besiktning för fordon som väger upp till 3 500 kg som personbilar, släp, husbilar, husvagnar och lätta lastbilar. Förutom kontrollbesiktning erbjuder den nya stationen även efterkontroll samt köp- och säljtester. Stationen tillhandahåller också olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av sitt fordon. Som på alla Besiktas stationer kan kunderna välja att boka tid eller använda drop-in-tjänsten.

Med över 200 besiktningsstationer, från Boden till Trelleborg, har Besikta Sveriges största stationsnät och planerar att fortsätta expandera. Besikta ser fram emot att den nya anläggningen i Falun kommer att stärka företagets långsiktiga relationer med fordonsägare i regionen och bidra till en säkrare och mer hållbar trafikmiljö.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 200 besiktningsanläggningar på fler än 160 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60