Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning öppnar en ny station i Härnösand under kvartal 2.
Besikta Bilprovning öppnar en ny station i Härnösand under kvartal 2.

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning öppnar en ny bilbesiktning i Härnösand

Besikta Bilprovning fortsätter att utöka sitt stationsnät norrut i Sverige och öppnar under våren 2020 en ny besiktningsstation i Härnösand. För boende och företag i området innebär detta ett nytt alternativ till besiktningen och en ökad tillgänglighet.

Besikta Bilprovning fortsätter med nyetableringar i Norrland och meddelar nu att man öppnar en ny besiktningsstation i Härnösand under 2020. Besikta väljer att utmana en redan etablerad aktör på orten med sin kunniga personal, tillgänglighet och kundfokus.

Stationen kommer att ta emot personbilar, lätta lastbilar och släp upp till 3 500 kg samt MC för kontrollbesiktning och efterkontroller. Kunder kommer att ha möjlighet att boka tid för besiktning eller använda sig av tjänsten drop-in. Den nya stationen öppnar på Industrigatan 9 i Härnösand under kvartal 2 2020 i Bilprovningens tidigare lokaler.

Under 2019 har Besikta växt och utökat in i Norrland med nyetaberingar på orterna Skellefteå, Vännäs, Örnsköldsvik samt Hudiksvall och fler nyetableringar i regionen förutom i Härnösand väntas under 2020.

På Besikta är det viktigt att hela tiden förenkla bilägandet och erbjuda tjänster som är relevanta för kunderna. De senaste åren har efterfrågan av utökade kontroller ökat i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen. I kontrollbesiktningen Säker Standard ingår därför en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Kunder hos Besikta har också möjlighet att välja något av de tilläggspaket som erbjuds på alla stationer.

För mer information, besök ​besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 175 besiktningsanläggningar på 147 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60

Relaterat innehåll