Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning öppnar i Timrå
Besikta Bilprovning öppnar i Timrå

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning fortsätter att expandera i Norrland och öppnar ny station i Timrå

Besikta Bilprovning fortsätter med fler nyetableringar i Norrland. I början av nästa år slår man upp portarna till en ny besiktningsstation i Timrå som kommer att erbjuda säkra besiktningar för bilägare och företag i området.

Besikta befinner sig just nu i en stark tillväxtfas och väljer med sin nyetablering i Timrå att utmana tidigare besiktningsaktör på orten med en ny tillgänglighet för kunderna. I en nybyggd lokal i närheten av NHK Arena kommer Besikta att ta emot personbilar och lätta lastbilar upp till 3 000 kg och erbjuda säkra kontroller.

De senaste åren har efterfrågan av utökade kontroller ökat i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen. I kontrollbesiktningen Säker Standard ingår därför en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar.

– Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill Besikta ta sitt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, berättar Marknadsområdeschef Lars Wiik. Med en ny tillgänglighet och kunnig personal kommer Besikta att vara ett nytt och säkert alternativ för bilbesiktning för de boende i Timrå med omnejd.

Besiktas nya station öppnar på Terminalvägen 24 i Timrå under kvartal 1 2020.
För mer information, besök besikta.se.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 170 besiktningsanläggningar på 144 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Lars Wiik

Marknadsområdeschef Sydöst 010 - 809 11 50

Relaterat innehåll