Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning etablerar sig i Skellefteå under sommaren 2019
Besikta Bilprovning etablerar sig i Skellefteå under sommaren 2019

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning öppnar besiktningsstation i Skellefteå

Besikta Bilprovning öppnar en ny besiktningsstation i Skellefteå under sommaren 2019. Etableringen innebär att man utmanar tidigare aktörer på orten och erbjuder en ökad tillgänglighet för boende i området.

Som en del i Besikta Bilprovnings strategi att finnas nära sina kunder utökas nu stationsnätet norrut i Sverige. En av flera nyetableringar i Norrland görs i Skellefteå som nu får en ny bilbesiktning.

Den nya stationen kommer att ta emot personbil, lätt lastbil, MC och släp för kontrollbesiktning och efterkontroll. Kunder kan välja mellan att boka tid för sin besiktning eller komma på drop-in.

– Vi väljer att utmana redan etablerade aktörer i Skellefteå med vår kunniga personal, tillgänglighet och kundfokus, berättar Marknadsområdeschef Torbjörn Pihl. Det är viktigt för oss på Besikta att förenkla bilägandet och erbjuda tjänster som är relevanta för våra kunder.

De senaste åren har efterfrågan av utökade kontroller ökat i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen. I kontrollbesiktningen Säker Standard ingår därför en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Kunder hos Besikta har också möjlighet att välja något av de tilläggspaket som erbjuds på alla stationer.

Den nya stationen öppnar på Gymnasievägen 24 i Skellefteå under juni 2019.
För mer information, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 165 besiktningsanläggningar på 143 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Torbjörn Pihl

Marknadsområdeschef Nordöst 010-809 13 50

Relaterat innehåll