Gå direkt till innehåll
En av Erikssons Trafikskolas bilar som blir besiktat.
Erikssons Trafikskola valde att besikta alla sina bilar under en dag.

Blogginlägg -

Alla bilar besiktade på en dag – smart samarbete med Erikssons Trafikskola

Fredagen den 27 juni var en effektiv och trevlig dag på Besikta i Lund på Gastelyckan. Då besiktades samtliga personbilar från Erikssons Trafikskola – under ett och samma tillfälle. En uppskattad lösning som sparar tid, förenklar planeringen och stärker samarbetet.

Effektiv lösning för en rullande verksamhet

Erikssons Trafikskola, med verksamhet i Malmö, Lund, Kävlinge och Trelleborg, har en omfattande fordonsflotta med 45 personbilar i trafik dagligen. I stället för att boka separata besiktningstider valde de att samla alla bilar på en gemensam besiktningsdag – ett beslut som visade sig vara både tidseffektivt och uppskattat.

– Det här är så smidigt för oss. Vi behöver inte hålla reda på alla fordons körförbud, utan nu har vi samlat allt till ett och samma tillfälle. Det förenklar vardagen rejält samt att vi kan skapa ett trevligt event för vår personal, säger Jörgen Rodian, vd på Erikssons Trafikskola.

Från motorcyklar till personbilar

Idén föddes redan i våras, när trafikskolan genomförde en gemensam kontrollbesiktning av sina motorcyklar på Besikta. Samarbetet fungerade så bra att steget till att göra motsvarande för bilflottan kändes självklart.
Tillsammans med Jonny Åberg på Besikta planerades dagen in i minsta detalj – allt för att skapa ett bra flyt och en positiv upplevelse för alla inblandade.

Redan bokat för nästa år

Dagen blev en fullträff. Med god logistik, engagerad personal och ett fint samarbete mellan Erikssons Trafikskola och Besikta blev allt smidigt genomfört – från första bilen till den sista.
– Vi är supernöjda. Allt har flutit på precis som vi hoppades. Det blev till och med så lyckat att vi redan har bokat in nästa års besiktningsdag, säger Jörgen Rodian.

En modell att inspireras av

Att samla fordonsbesiktningar på en och samma dag är ett effektivt sätt för företag med många fordon att spara tid och administration. Samtidigt skapar det en naturlig samlingspunkt för personalen – något som bidrar till både struktur och sammanhållning.
Vill ditt företag göra något liknande? Hör av dig till oss så hjälper vi dig att planera!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Relaterat innehåll

  • Besikta – Sveriges största aktör inom bilbesiktning

    Besikta Bilprovning har etablerat sig som den största aktören inom bilbesiktning i Sverige med en marknadsandel på 25,07 procent för 2024, enligt Transportstyrelsens statistik. Detta är första gången som Besikta går om Bilprovningen och blir den största aktör i en hårt konkurrensutsatt bransch.

  • Kvinnor som driver Besikta framåt

    På internationella kvinnodagen hyllar vi alla kvinnor på Besikta som gör skillnad. Möt Josefin, en av våra dedikerade besiktningstekniker, som varje dag bidrar till att öka trafiksäkerheten i Sverige.

  • Kvinnligt ledarskap är naturligt på Besikta

    I dag på internationella kvinnodagen vill vi på Besikta lyfta fram alla fantastiska kvinnorna som arbetar hos oss. Vi är stolta över att ha en mångfald av starka och kompetenta kvinnor som bidrar till vår framgång och utveckling.

  • Halvljuset – det vanligaste felet vid besiktning

    En sak tydlig – halvljuset är fortfarande det vanligaste felet vid kontrollbesiktning. Ett trasigt eller feljusterat halvljus kan påverka både din sikt och din säkerhet. Men det är enkelt att åtgärda – om du vet vad du ska leta efter!

  • Vad händer när du blir underkänd vid en besiktning?

    När ett fordon blir underkänt vid en kontrollbesiktning har man två månader på sig att genomföra en efterkontroll till en lägre avgift. Läs vidare för att förstå tidsramarna och vad som händer om ett fordon blir underkänt.

  • En besiktning är en opartisk kontroll av ditt fordon

    Att genomföra kontrollbesiktning av ditt fordon kräver att vi på Besikta är ackrediterade och följer Trafikstyrelsens restriktioner. Alla våra besiktningstekniker genomgår kontinuerliga utbildningar och följer specifika rutiner för att få arbeta som tekniker. Träffa Magnus som är en av våra många besiktningstekniker som här berättar om sin vardag.

  • Alla stationer kan inte ta emot lastade släp

    Alla stationer kan ta emot släp, i någon form, men det är 55 av våra över 200 stationer som kan ta emot lastade släp. Här förklarar vi varför och vilka stationer som kan ta emot lastade släp.