Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning stärker sin närvaro i Norrbotten med en ny station i Luleå

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning stärker sin närvaro i Norrbotten med en ny station i Luleå

Besikta Bilprovning i Sverige AB meddelar med stolthet att de öppnar en ny besiktningsstation i Luleå den 6 mars 2024. Den nya stationen, belägen i Bergnäsets Industriområde nära Kallax flygplats/Luleå Airport, är en nybyggnation som är byggd med genomfart. Besikta Bilprovning har Sveriges största stationsnätverk med över 200 stationer, och stärker nu även sin närvaro i Norrbotten.

Luleå och Norrbotten befinner sig i en expansiv fas, inte bara för Besikta utan även för stålindustrin med HYBRIT-projektet i spetsen. Det är av största intresse att Besikta Bilprovning etablerar sig i Luleå för att möta behoven hos de lokala invånarna.

Den nya besiktningsstationen öppnar den 6 mars 2024 och är belägen i Bergnäsets Industriområde nära Kallax flygplats/Luleå Airport. En strategisk placering för att möta det växande behovet av fordonsinspektion och säkerhet i Luleå. Det är en nybyggnation med genomfart som kommer att erbjuda besiktningar för personbilar, motorcyklar, husvagnar, lätta lastbilar och släpvagnar upp till 3500 kg. Stationen kommer att ha öppet vardagar mellan 07:00 och 16:00, samt vissa kvällar och lördagar. Tidsbokning för besiktning görs via webben eller direkt hos kundtjänst med start från och med den 15 februari.

- Att etablera sig i Luleå har varit en viktig milstolpe för Besikta eftersom staden agerar som den viktigaste handelsplatsen i norra Sverige med stor tillströmning från bland annat Kiruna och Gällivare, säger Anders Häll, Besiktningstekniker i Boden.

- Utöver det så är Luleå mitt i en genomgripande expansion där stora företag nu satsar och ger nya arbetstillfällen. Då är det extra viktigt för oss på Besikta att kunna erbjuda vår goda service till de som har behovet av en besiktning och finnas nära till hands för våra kunder, fortsätter Anders Häll.

Flest besiktningsstationer i Sverige

Besikta är känt för hög kvalitet och service, och de kommer att erbjuda samma pålitliga och professionella tjänster på den nya stationen i Luleå som på övriga stationer. Som Sveriges besiktningsföretag med flest stationer, över 200 stationer runt om i landet, stärker nu Besikta sin närvaro i Norrbotten.

Besikta erbjuder alla invånarna i Luleå och i närområdet smidiga och effektiva besiktningstjänster för att säkerställa att fordonen är säkra och i gott skick.

Den nya stationen på Nordkalottvägen 14 i Luleå planerar att öppna den 6 mars 2024. För mer information, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 200 besiktningsanläggningar på fler än 160 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Jimmy Fjällstedt

Marknadsområdeschef Norr 010-8098328
Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60

Relaterat innehåll