Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning expanderar i Luleå

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning expanderar i Luleå

Besikta Bilprovning fortsätter att växa och utökar nu sitt stationsnät med en ny besiktningsstation i Luleå. Stationen väntas öppna hösten 2023 i Bergnäset, nära Kallax flygplats/Luleå Airport. Lokalen är en nybyggnation och kommer byggas med genomfart.

Med fler än 190 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och under 2023 planeras flera nya stationer, bland annat i Luleå. För boende i området innebär detta att man nu får en bilbesiktning på hemmaplan med fokus på kundservice, kvalitet och god tillgänglighet.

Luleå och Norrbotten står i ett expansivt skede inte bara för Besiktas del utan även för stålindustrin med projektet HYBRIT i spetsen samt turismen i form av världsarvet – Gammelstad och Norrskenet som lockar. Det är av största intresse som Besikta Bilprovning etablerar sig i Luleå.

”Att etablera sig i Luleå har varit en viktig milstolpe för Besikta eftersom staden agerar som den viktigaste handelsplatsen i norra Sverige med stor tillströmning från bland annat Kiruna och Gällivare” säger Anders Häll, Besiktningstekniker i Boden. ”Utöver det så är Luleå mitt i en genomgripande expansion där stora företag nu satsar och ger nya arbetstillfällen. Då är det extra viktigt för oss på Besikta att kunna erbjuda vår goda service till dem som har behovet av en besiktning och finnas nära till hands för våra kunder” fortsätter Anders Häll.

Lokalen blir en nybyggnation och kommer ligga strategiskt i ett redan etablerat område med andra företag, däribland åkerier och verkstäder. Även tillgängligheten till stationen blir fördelaktig då den dels nås via E4 väg 94, dels via vägen ut till Kallax Flygplats/Luleå Airport och Bergnäsbron.

Den nya besiktningsstationen kommer att ta emot personbilar, MC, husvagnar, lätta lastbilar och släpvagnar upp till 3500 kg för kontrollbesiktningar och efterkontroller. Stationen kommer erbjuda olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Som på alla Besiktas stationer erbjuds möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Den nya stationen kommer att öppna på Nordkalottvägen 14 i Luleå under hösten 2023.
För mer information, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag över 190 besiktningsanläggningar på fler än 160 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Jimmy Fjällstedt

Marknadsområdeschef Norr 010-8098328

Relaterat innehåll