Gå direkt till innehåll
För säkrare veteranbilar erbjuder Besikta Bilprovning ett Veteranbilstest
För säkrare veteranbilar erbjuder Besikta Bilprovning ett Veteranbilstest

Pressmeddelande -

För säkrare veteranbilar: Besikta Bilprovning lanserar tjänsten Veteranbilstest

Besikta Bilprovning lanserar nu tjänsten Veteranbilstest – en frivillig kontroll för bilar och lätta lastbilar som har blivit besiktningsbefriade men där fordonsägaren fortfarande önskar en säker och trygg körning.

Fordon som är 50 år eller äldre är besiktningsbefriade och behöver inte genomgå den lagstadgade kontrollbesiktningen sedan de nya besiktningsreglerna infördes i maj 2018. Besiktningsbefrielse inträder automatiskt när fordonet fyller 50 år under förutsättning att det finns en godkänd kontrollbesiktning utförd inom de senaste två åren. Att fordonet ändå är i bra skick är viktigt för trafiksäkerheten och på Besikta Bilprovning har man märkt en ökad efterfrågan av frivilliga kontroller för just veteranbilar.

Besikta Bilprovnings Veteranbilstest

För att kunna tillgodose dessa önskemål lanserar Besikta Bilprovning nu tjänsten Veteransbilstest. Testet erbjuds i tre olika nivåer för att ta hänsyn till varje enskild fordonsägares behov eftersom vissa själva reparerar och arbetar på sin veteranbil, medan andra nöjer sig med körupplevelsen.

Veterantestet erbjuds i tre olika nivåer:

  • Veteranbilstest Liten: bromsprov, framvagns- och ljuskontroll
  • Veteranbilstest Mellan: tester motsvarande en kontrollbesiktning
  • Veteranbilstest Stor: tester motsvarande en kontrollbesiktning samt kontroller av däckens mönsterdjup, oljenivå, bromsvätska och glykol

– Våra tekniker på Besikta kan göra kontroller som privatpersoner vanligtvis saknar utrustning för att göra själva – även om man gillar att jobba på sin veteranbil, säger Marknadsområdeschef Peter Johansson. Veteransbilstestet är inte som en vanlig kontrollbesiktning, men vi testar flera viktigt funktioner som kräver rätt utrustning och kunskap. Gör man ett Veteranbilstest hos oss vet man att man kör en trafiksäker och testad bil. Då kan man fokusera på körglädjen eftersom vi tar hand om säkerheten.

Genom testet får ägaren en god uppfattning om veteranbilens skick och hur säkert det är att köra på vägarna. Efter genomfört test får man ett protokoll och en dekal som kan fästas på bilen.

Besikta Bilprovnings Veteranbilstest är tillgängligt på alla stationer och omfattar personbilar och lätta lastbilar upp till 3 500 kg. Testet bokas via Kundtjänst på tel. 0774–400 800 eller direkt på stationen.

Läs mer om Besikta Bilprovnings Veteranbilstest på besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 165 besiktningsanläggningar på 143 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60

Relaterat innehåll