Gå direkt till innehåll
Trygghet för både köpare och säljare med Besiktas Köp- och säljtest
Trygghet för både köpare och säljare med Besiktas Köp- och säljtest

Pressmeddelande -

Besikta lanserar ny tjänst för en tryggare bilaffär

En sammanställning från Konsumentverket visar att köp av begagnade bilar ger upphov till flest klagomål från konsumenter. För att underlätta för bilägare har Besikta tagit fram en helt ny tjänst som gör bilaffären tryggare för både köpare och säljare.

I Sverige är andrahandsmarknaden för bilar stor och under första kvartalet 2018 såldes det mer än en kvarts miljon begagnade bilar. Men att köpa begagnad bil kan innebära bekymmer både för den nya och tidigare bilägaren. I Konsumentverkets sammanställning av konsumentklagomål under 2017 visade det sig att just köp av begagnad bil toppade listan och trenden verkar hålla i sig under 2018. I en granskning som SVT:s konsumentredaktion Plus just nu genomför uppmärksammar man att konsumenternas bekymmer med begagnade bilar ökar.

På Besiktas stationer möter teknikerna ofta kunder som nyligen köpt en begagnad bil och kommer in för den årliga kontrollbesiktningen – och då påträffar fel som borde uppdagats innan bilaffären. Fel som kan kosta mycket pengar att åtgärda.

Besiktas Köp- och säljtest: Trygghet för både köpare och säljare

För en säkrare bilaffär har Besikta tagit fram tjänsten Köp- och säljtest.
”Tjänsten ger konsumenten en bra bild av bilens kondition och gör bilaffären tryggare för både köpare och säljare” berättar Niklas Gustavsson, Marknadschef på Besikta. ”Fördelarna för köparen är uppenbara, men även säljaren kommer att sticka ut på en tuff marknad med en kvalitetsstämpel att en oberoende part tittat på bilen.”

I Köp- och Säljtestet utförs kontroller som motsvarar en kontrollbesiktning, men här ingår också en genomgång av bilens elektroniksystem och däck, kontroller av bromsvätskan, kylarvätskan och motoroljan samt extra bromsprov. Kunden får också information om fordonets skick i övrigt och råd kring bilägandet.

”Köp- och Säljtestet ligger helt i linje med vår vision kring ökad bilsäkerhet och förenklat bilägande” säger Niklas Gustavsson. ”Och som bilägare hade jag själv aldrig köpt en bil som inte var kontrollerad.”

Från 1 oktober kommer Köp- och Säljtestet att vara tillgängligt på Besiktas 162 stationer runt om i Sverige. Tjänsten erbjuds personbilar upp till 3 500 kg och är en frivillig kontroll där resultatet inte rapporteras till Transportstyrelsen. Kunden kan göra sin kontrollbesiktning i samband med Köp- & Säljtestet – något som är möjligt att göra när som helst enligt de nya besiktningsreglerna.

Bokning av Köp- och säljtestet görs på besikta.se eller genom att ringa till Besiktas Kundtjänst på 0774–400 800. Läs mer om Besiktas Köp- och Säljtest här.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 162 besiktningsanläggningar på 140 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60

Relaterat innehåll