Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning växer i Linköping

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning växer i Linköping

Besikta Bilprovning fortsätter att växa och utökar nu sitt stationsnät med företagets tredje besiktningsstation i Linköping. Stationen väntas öppna i augusti/september 2023 och blir en nybyggnation.

Med närmare 200 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och planerar fortsatt att öppna flera nya stationer, bland annat i Linköping - Hackefors. De närmaste stationerna finns idag i Tornby och på Vigfastgatan - för boende och pendlande i området innebär detta att man nu får en mer lättillgänglig och mer fullserviceutrustad Besikta-station. Detta ligger helt i linje med Besiktas slogan – alltid nära dig!

Den nya stationen öppnar på Låsfjädersgatan i området Hackefors i Linköping och kommer att utgöras av en nybyggnation med genomfart vilket gynnar besiktning av olika kombinationer som bil och släp/husvagn. Stationen kommer även kunna ta emot motorcyklar. I området finns Linköpings Motorstadion Sviestad, SAAB, Linköping flygplats och andra större företag. Hackefors är ett växande område dels industriellt och dels med nybyggnation av bostäder. Riksväg 35 knyter ihop de närliggande orterna och innebär tillströmning av pendlare.

Stationschef Ola Olsson är förväntansfull inför nyöppningen. ”Att utöka med ytterligare en station har varit ett krav då vi blivit trångbodda i vår nuvarande lokal. Det känns bra att vi äntligen funnit denna möjlighet och fått till en fantastisk välplanerad lokal med ett läge som vi bara kunnat drömma om. Det blir lätt att hitta till oss eftersom vi ligger längs vägen till Linköpings Motorstadion – Sviestadbanan.” säger Ola Olsson, Stationschef och tillägger ”Det känns bra att vi kommer kunna välkomna kunder som vill besikta två fordon samtidigt, såsom bil och släp eller bil och husvagn. Även våra MC-kunder har nu en given plats.”

Den nya besiktningsstationen kommer att ta emot alla fordon upp till 3500 kg för kontrollbesiktningar och efterkontroller. Stationen kommer erbjuda olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Som på alla Besiktas stationer erbjuds möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Den nya stationen kommer att öppna på Låsfjädersgatan 1-3 i Linköping. För mer information, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag över 190 besiktningsanläggningar på fler än 160 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Torbjörn Pihl

Marknadsområdeschef Nordöst 010-809 13 50

Relaterat innehåll