Gå direkt till innehåll
Vellinge får egen bilprovning - Besikta Bilprovning öppnar ny station i april 2014

Pressmeddelande -

Vellinge får egen bilprovning - Besikta Bilprovning öppnar ny station i april 2014

Nu är det klart att Besikta öppnar Vellinges första bilprovning i april nästa år. Besikta kommer att ligga på Terminalgatan 19 C och ha två stycken så kallade besiktningsbanor.

– Vi tycker att vi har hittat ett perfekt läge och är jätteglada att kunna erbjuda invånarna i Vellinge med omnejd en närmare bilprovning, säger Nils-Olof Pålsson, som blir platschef för den nya stationen.

Besikta är Sveriges nya bilprovning och startade verksamheten tidigare i år när bolaget tog över 56 besiktningsstationer runtom i Sverige. Vellingestationen blir en av de två första nyetableringarna för Besikta sedan övertagandet.

Besikta Bilprovning i Vellinge kommer att kunna erbjuda besiktningar av personbil och lätt lastbil från april. Från och med sommaren 2014 kommer även besiktningar för husvagn och lätta släp utföras i Vellinge. Besikta erbjuder tre olika besiktningsalternativ för personbil: bas, standard och premium. Bas är den traditionella och lagstadgade besiktningen, standard och premium är utökade besiktningar som även inkluderar kontroll av avancerad elektronik i bilen.

– Bilar är idag rullande datorer, och därför finns det många fördelar med att också kontrollera bilens elektroniksystem lite då och då, för bilens säkerhet och prestanda. Vi tror att detta kommer att vara en efterfrågad tjänst i Vellinge på samma sätt som på våra övriga stationer i landet, avslutar Nils-Olof Pålsson.

Öppettider kommer att vara 7-18 på alla vardagar med möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Bilägare i Vellinge med omnejd kommer att bli kontaktade brevledes i god tid inför besiktningen, för möjligheten att boka en tid hos Besikta.

Kontakt

Nils-Olof Pålsson

Platschef

Tel: 010-809 96 02

SMS: 0702-10 71 76

Mariette Lindsjö

Marknadschef Besikta

Mariette.lindsjo@besikta.se

Tel: 010-809 99 30

SMS: 070-002 01 14

Ämnen

Kategorier


Besikta är Sveriges nya bilprovning och driver idag 56 besiktningsanläggningar på 51 orter i södra Sverige upp till Mälardalen. Företagets 500 anställda besiktar alla typer av fordon, från personbil och husvagn till lastbil och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen. Företagets ambition är att sätta en ny standard för bilprovning i Sverige. Man erbjuder därför möjlighet till utökade kontroller av bilarnas elektronik och skick för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Gå in på www.besikta.se för mer information.