Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning öppnar en ny besiktningsstation på Väla
Besikta Bilprovning öppnar en ny besiktningsstation på Väla

Pressmeddelande -

Spännande nyetablering för Besikta Bilprovning på Väla

Till hösten öppnar Besikta Bilprovning en ny besiktningsstation på Väla strax utanför Helsingborg. Målet med nyetableringen är att erbjuda kunderna en besiktning på ett nytt och mer lättillgängligt sätt.

Den nya stationen på Väla blir Besiktas andra i Helsingborg och kommer att ta emot personbilar och mindre lätta fordon. Väla är ett av Sveriges största köpcentrum och besöks av 11 miljoner kunder om året.

Ett nytt koncept för besiktning

Konceptet för besiktningsstationen är något helt nytt för Besikta. Kunder kommer ha möjlighet att lämna in sin bil på stationen medan de gör ärenden inne på Väla.

”Hos oss kan kunden lämna sin bil i trygga händer medan man shoppar inne på Väla. När man är klar hämtar man upp sin nybesiktade bil.” berättar marknadsområdeschef Ola Bergh. ”Det här är ett helt nytt sätt att integrera bilbesiktning i vardagen.”

Besiktas VD Daniel Hjortström säger att han hoppas på att förändra hur kunder ser på sin besiktning. ”Det är ju en bra idé att besikta bilen medan man shoppar, men det har ännu inte varit naturligt att tänka så, bland annat eftersom tjänsten inte har funnits. Det jag specifikt hoppas på med den här nyetableringen är att vi lyckas underlätta våra kunders vardag.”

Tillgänglighet för många kunder

Målet med den nya besiktningsstationen är att erbjuda en bilbesiktning helt på kundernas villkor.
”Detta är ytterligare ett steg mot Besiktas vision om bättre bilsäkerhet och förenklat bilägande, då vi i ännu högre utsträckning finns där kunden finns” menar stationschef Bo Mellbris.

Väla ser den nya besiktningsstationen som ett mycket positivt tillskott. ”Vi jobbar för att bredda vår verksamhet och addera fler tjänster inom olika områden. Kunderna uppskattar olika typer av nya tjänsteföretag här, så det är väldigt värdefullt för Väla att Besikta öppnar hos oss.” säger Niklas Blonér som är centrumchef på Väla.

Att finnas på Väla innebär att stationen blir tillgänglig för många. ”Vi ser det om en fantastisk möjlighet att nå människor från hela södra Sverige. Vi kommer att nå många potentiella kunder, både Helsingborgsbor och givetvis kunder och personal på Väla.” säger Ola Bergh. ”Vi räknar med att anpassa oss efter kundernas behov också när det kommer till öppettiderna – allt ska i första hand passa kunden! Vi strävar efter att ge en bra upplevelse med god service.”

På stationen kommer det erbjudas en flexibilitet med både drop-in och bokade besiktningstider.

I samband med etableringen söker även Besikta nya medarbetare till stationen.
Platsannons och information finns på besikta.se/jobb

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 162 besiktningsanläggningar på 140 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Ola Bergh

Regionchef Syd 010-8091200