Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning öppnar ny station i Haninge
Besikta Bilprovning öppnar ny station i Haninge

Pressmeddelande -

Snart öppnar Besikta Bilprovning i Haninge

Den 24 oktober öppnar Besikta Bilprovning en ny station i Haninge. Nyetableringen innebär en säkrare besiktning för Haningeborna med utökade kontroller i samband medkontrollbesiktning.

Besiktas nya station kommer att erbjuda kontrollbesiktningar och efterkontroller av personbilar, lätta lastbilar, husbilar, motorcyklar och lätta släp. På stationen vid Albybergsringen 99 kommer kunder både att kunna boka tid och komma på drop-in.

– Med etableringen ger vi de boende i Haninge med omnejd möjlighet till en säkrare besiktning när de ska besikta bilen, och etableringen ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder, säger Marcus Rydell, Marknadsområdeschef på Besikta Bilprovning.

Utökade kontroller

Efterfrågan på utökade kontroller för ökad säkerhet i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen är stor.

– Nu kan Haningeborna få en säkrare besiktning på hemmaplan. I vår kontrollbesiktning Säker Standard ingår en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen den som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Genom egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr just dessa viktiga säkerhetssystem. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Marcus Rydell.

Gå in på besikta.se för mer information, eller läs mer om stationen i Haninge här.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 161 besiktningsanläggningar på 140 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Marcus Rydell

Marknadsområdeschef Stockholm 010-809 14 00