Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Snart kan Bromöllaborna besikta på hemmaplan igen. Besikta öppnar åter upp besiktningsstationen.

I början av 2017 blir det åter möjligt för de boende i Bromölla med omnejd att besikta bilen på hemmaplan. Detta möjliggörs genom att Besikta bilprovning, en ledande aktör på besiktningsmarknaden, åter öppnar upp stationen på Nyängsgatan 10. 

Stationen i Bromölla kommer att erbjuda besiktning av personbilar och lätta släp och det kommer finnas möjlighet för både tidsbokning och drop-in.

I april 2016 förvärvade Besikta bilprovning ClearCars samtliga stationer i Sverige och även den i Bromölla. Sedan förvärvet har Besikta arbetat intensivt med att införa Besiktas lednings- och kvalitetssystem, IT-system samt rutiner för underhåll av lokaler och utrustning.

– Säkerhet är Besiktas främsta fokus och nu kan äntligen Bromöllaborna få en ännu säkrare besiktning på hemmaplan. Förutom den lagstadgade besiktningen ingår, utan extra kostnad, utökade kontroller av ABS-bromsarna och krockkuddarna, säger Lars Wiik, Marknadsområdeschef på Besikta bilprovning. Resultatet av extrakontrollerna rapporteras inte till Transportstyrelsen utan är bara för din egen säkerhets skull.

Om Besikta
Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 153 besiktningsanläggningar på 132 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS bromsar och krockkuddar, till den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas. I takt med att Besikta växer behöver vi fler serviceinriktade besiktningstekniker. För mer information se vår hemsida.

Gå in på besikta.se för mer information eller läs mer om stationen i Bromölla här.

Kontakt
Lars Wiik
Marknadsområdeschef Besikta bilprovning
lars.wiik@besikta.se
Tel: 010-809 95 62
SMS: 073-688 24 73

Ämnen

Taggar

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 153 besiktningsanläggningar på 132 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS bromsar och krockkuddar, till den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på besikta.se för mer information.

Presskontakt

Daniel Hjortström

Daniel Hjortström

VD