Gå direkt till innehåll
Riksdagsledamot på studiebesök hos Besikta Bilprovning i Tanum

Pressmeddelande -

Riksdagsledamot på studiebesök hos Besikta Bilprovning i Tanum

Måndagen den 10 oktober genomför riksdagsledamoten Lars Tysklind (L) ett studiebesök på Besiktas bilprovningsstation i Tanum. Syftet är att lära sig mer om hur den regelbundna kontrollbesiktningen av lätta fordon bidrar till förbättrad trafiksäkerhet och minskad miljöpåverkan.

Hösten 2015 presenterade Transportstyrelsen en utredning där man bland annat föreslog att bilar och andra lätta fordon ska besiktas mer sällan än idag. Förslaget reser frågor om fordonsbesiktningens roll för en välfungerande bilpark.

Måndagen den 10 oktober kommer därför Lars Tysklind, bohuslänning och riksdagsledamot för Liberalerna från Bohuslän, att göra ett studiebesök på Besiktas station i Tanum. Syftet är att förbättra förståelsen för kontrollbesiktningens betydelse för exempelvis trafiksäkerheten och vägtrafikens miljöpåverkan.

Media är välkomna att delta under studiebesöket. Det kommer finnas tid för att ställa frågor till såväl riksdagsledamoten som till Besiktas marknadsområdeschef Mats Pettersson.

Tid: Måndagen den 10 oktober, 14:30
Plats: Besikta Bilprovning, Brehogsvägen 16 Tanum

Välkomna!

För mer information, kontakta:
Mats Pettersson, marknadsområdeschef för Besikta
E-post: mats.pettersson@besikta.se
Telefon: +46 705 938 302

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 152 besiktningsanläggningar på 131 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS bromsar och krockkuddar, till den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60