Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny söktjänst hittar rätt bilbesiktning i hela Sverige

Idag lanseras bokabesiktning.se, en ny söktjänst som ska underlätta för alla som ska besiktiga sin bil att hitta till närmaste besiktningsstation. Söktjänsten, som är gratis, listar alla besiktningsstationer i hela Sverige. Bakom söktjänsten ligger Besikta Bilprovning som driver 58 besiktningsstationer i södra Sverige.

– Vi vet att många upplever både osäkerhet och frustration inför vad som gäller nu när marknaden för bilbesiktning är avreglerad och det finns ett antal besiktningsföretag att välja mellan. Med bokabesiktning.se vill vi förenkla för alla som ska besiktiga sin bil i hela Sverige att hitta till, och komma i kontakt med sin närmaste bilbesiktning, säger Mariette Lindsjö, marknadschef på Besikta Bilprovning.

Bokabesiktning.se listar alla bilbesiktningsstationer i hela Sverige, i dagsläget 335 stationer från den sydligaste belägna stationen i Trelleborg till den nordligaste i Karesuando. Alla Besiktas 58 stationer i södra Sverige är listade liksom alla övriga företag som erbjuder bilbesiktning.

– En söktjänst för att hitta sin närmaste besiktning är efterfrågad av många av våra medlemmar, säger Jon Stenbeck, informationschef på Motormännen.  Sedan avregleringen upplever många bilägare att det är svårt att veta var man ska besiktiga sin bil och vilka olika alternativ man har, vi ser därför mycket positivt på lanseringen av den här neutrala söktjänsten.  Det är bra för Sveriges bilägare.

Söktjänsten, som är helt gratis att använda, innehåller adress, kontaktuppgifter och karta till alla besiktningsbolag i Sverige. Stationerna listas i alfabetisk ordning eller vilken som ligger närmast, helt objektivt.  I söktjänsten kan man även få tips och råd inför sin besiktning. Söktjänsten är anpassad för alla olika plattformar.

Söktjänsten finns på www.bokabesiktning.se

Kontakt:

Mariette Lindsjö

Marknadschef Besikta

Mariette.lindsjo@besikta.se

Tel: 010-809 99 30

SMS: 070-002 01 14

Jon Stenbeck

Informationschef , Motormännens Riksförbund

jon.stenbeck@motormannen.se

Tel: 070-716 09 30


Ämnen

Kategorier


Besikta är Sveriges nya bilprovning och driver idag 58 besiktningsanläggningar på 53 orter i södra Sverige upp till Mälardalen. Företagets 500 anställda besiktar alla typer av fordon, från personbil och husvagn till lastbil och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen. Företagets ambition är att sätta en ny standard för bilprovning i Sverige. Man erbjuder därför möjlighet till utökade kontroller av bilarnas elektronik och skick för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Gå in på www.besikta.se för mer information.


Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60