Gå direkt till innehåll
Nu får alla i Töreboda närmare till bilbesiktningen. Besikta etablerar ny station.

Pressmeddelande -

Nu får alla i Töreboda närmare till bilbesiktningen. Besikta etablerar ny station.

Under våren 2017 utökar Besikta sin stationsnärvaro med en nyetablering i Töreboda. Efterfrågan på utökade kontroller för ökad säkerhet i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen är stor och etableringen ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder.

Den nya Besiktastationen kommer att ligga på Borrebodagatan och erbjuda besiktningar och efterkontroller av personbilar och lätta släp. Det kommer att finnas möjlighet till både bokningar och drop-in.

– Säkerhet är Besiktas främsta fokus och nu kan äntligen de boende i och runt Töreboda få en ännu säkrare besiktning på hemmaplan. Förutom den lagstadgade besiktningen ingår, utan extra kostnad, utökade kontroller av ABS-bromsarna och krockkuddarna, säger Mats Pettersson, Marknadsområdeschef på Besikta bilprovning. Resultatet av extrakontrollerna rapporteras inte till Transportstyrelsen utan är bara för din egen säkerhets skull.

– Genom egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr viktiga säkerhetssystem. Med vår extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Mats Pettersson.

Om Besikta
Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 153 besiktningsanläggningar på 132 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS bromsar och krockkuddar, till den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas. I takt med att Besikta växer behöver vi fler serviceinriktade besiktningstekniker. För mer information se vår hemsida.

Gå in på besikta.se för mer information eller läs mer om stationen i Töreboda här.

Kontakt
Mats Pettersson
Marknadsområdeschef Besikta bilprovning
mats.pettersson@besikta.se
Tel: 010-809 72 72
SMS: 0705-93 83 02

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 153 besiktningsanläggningar på 132 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS bromsar och krockkuddar, till den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Daniel Hjortström

Daniel Hjortström

VD