Gå direkt till innehåll
Nu får alla i Billdal närmare till bilbesiktningen. Besikta etablerar ny station

Pressmeddelande -

Nu får alla i Billdal närmare till bilbesiktningen. Besikta etablerar ny station

Idag den 5 april slår vi upp portarna till vår nya besiktningsstation i Billdal. Efterfrågan på utökade kontroller för ökad säkerhet i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen är stor och etableringen ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder.

– Med etableringen ger vi de boende i Billdal med omnejd möjlighet till en säkrare besiktning när de ska besikta bilen, säger Lennart Gillberg, Marknadsområdeschef för Besikta bilprovning.

Den nya Besiktastationen erbjuder besiktningar och efterkontroller av personbilar och lätta släp. Stationen ligger på Bolshedens Industriväg 6 det finns möjlighet för både tidsbokning och drop-in.

Alla kunder får genom Besiktas kontrollbesiktning Säker Standard en säkrare besiktning av personbilar. Utöver den lagstadgade kontrollbesiktningen görs utökade kontroller av den elektronik som styr ABS-bromsar och krockkuddar. Kontrollerna ingår utan extra kostnad och rapporteras inte till Transportstyrelsen. Som kund kan man utöver detta välja till extra säkerhet i form av två tilläggspaket, Plus eller Komplett, som bland annat inkluderar kontroll av övriga elektroniska säkerhetssystem.

– Det känns extra bra att vi i vår kontrollbesiktning Säker Standard erbjuder en gratis kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Genom egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr just dessa viktiga säkerhetssystem. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Lennart Gillberg.

Om Besikta
Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 158 besiktnings-anläggningar på 137 orter i södra och mellersta Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontroll-besiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS bromsar och krockkuddar, vid den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas. I takt med att Besikta växer behöver vi fler serviceinriktade besiktningstekniker. För mer information se vår hemsida.

Gå in på besikta.se för mer information eller läs mer om stationen i Billdal här.

Kontakt
Lennart Gillberg
Marknadsområdeschef Besikta bilprovning
lennart.gillberg@besikta.se
Tel: 010 - 809 71 52
SMS: 0736 - 88 27 02

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 158 besiktningsanläggningar på 137 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS bromsar och krockkuddar, till den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Daniel Hjortström

Daniel Hjortström

VD