Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu får alla i Bålsta närmare till bilbesiktningen. Besikta har öppnat ny station

Nu är det premiär för en säkrare besiktning i Bålsta när Besikta öppnat en ny station. Efterfrågan på utökade kontroller för ökad säkerhet i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen är stor och etableringen ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder.

– Med etableringen ger vi boende i Bålsta med omnejd möjlighet till en säkrare besiktning när de ska besikta bilen, säger Lars Wiik, Marknadsområdeschef på Besikta Bilprovning.

Den nya Besiktastationen erbjuder besiktningar och efterkontroller av personbilar, lätta lastbilar med en vikt upp till 2 800 kg och lätta släp upp till 1 000 kg. Stationen ligger på Vikingavägen 2 och har öppet måndag-fredag 7-16 och lördagar 9-14.

– Nu kan Bålstaborna äntligen få en säkrare besiktning på hemmaplan. I vår kontrollbesiktning Säker Standard ingår en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Genom egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr just dessa viktiga säkerhetssystem. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Lars Wiik.

Om Besikta
Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 153 besiktnings-anläggningar på 132 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS bromsar och krockkuddar, till den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas. I takt med att Besikta växer behöver vi fler serviceinriktade besiktningstekniker. För mer information se vår hemsida.

Gå in på besikta.se för mer information eller läs mer om stationen i Bålsta här.

Kontakt
Lars Wiik
Marknadsområdeschef Besikta bilprovning
lars.wiik@besikta.se
010-809 95 62

073-688 24 73

Ämnen

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 153 besiktningsanläggningar på 132 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS bromsar och krockkuddar, till den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60