Gå direkt till innehåll
Klart med Höganäs första bilbesiktning

Pressmeddelande -

Klart med Höganäs första bilbesiktning

Höganäs kommuns första bilbesiktning öppnar i oktober och blir placerad på Brännerigatan 6. I och med detta kan Höganäsborna besiktiga bilen på hemmaplan.  

– Med etableringen i Höganäs underlättar vi för bilägare i kommunen att besiktiga sin bil, säger Lars-Åke Nejdorff från Besikta Bilprovning som blir platschef för den nya stationen. Vi har länge kikat på en etablering i kommunen och har nu hittat både en bra lokal och placering. 

Stationen i Höganäs kommer att erbjuda besiktningar av personbil och lätt lastbil upp till 2690 kg. Utöver detta kommer man genomföra kontrollbesiktning av lätta släp upp till 750 kg och MC. Besikta erbjuder tre olika besiktningsalternativ för personbil: bas, standard och premium. Bas är den traditionella och lagstadgade besiktningen, standard och premium är utökade besiktningar som även inkluderar kontroll av avancerad elektronik i bilen.

– Bilar är idag rullande datorer, och därför finns det många fördelar med att också kontrollera bilens elektroniksystem lite då och då, för bilens säkerhet och prestanda. Detta har visat sig vara en efterfrågad tjänst på våra andra stationer och vi tror även att Höganäsborna är intresserade av detta, säger Lars-Åke Nejdorff.

Besikta är Sveriges nya bilprovning och startade verksamheten 2013 när bolaget tog över 56 besiktningsstationer runtom i Sverige. Etableringen i Höganäs är den fjärde nya stationen som öppnas sedan starten. Kommunen har aktivt arbetat för att Höganäsborna skall få en egen bilbesiktning.

– Vi ser mycket positivt på att Besikta nu etablerar sig i Höganäs. Att utöka servicen för våra kommuninvånare är en topprioritet för oss på kommunen och just bilbesiktning har länge varit en service som vi letat efter att kunna erbjuda på hemmaplan, säger Péter Kovács, kommunalråd i Höganäs kommun och kommunstyrelsens ordförande. 

Öppettider kommer inledningsvis att vara 7-16 på alla vardagar med möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Bilägare i Höganäs med omnejd kommer att bli kontaktade brevledes i god tid inför besiktningen, för möjligheten att boka en tid hos Besikta.

Kontakt

Lars-Åke Nejdorff

Platschef

Lars-ake.nejdorff@besikta.se

Tel: 010-809 73 02

SMS: 0705-35 84 55


Ämnen

Kategorier


Besikta är Sveriges nya bilprovning och driver idag 58 besiktningsanläggningar på 53 orter i södra Sverige upp till Mälardalen. Företagets 500 anställda besiktar alla typer av fordon, från personbil och husvagn till lastbil och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen. Företagets ambition är att sätta en ny standard för bilprovning i Sverige. Man erbjuder därför möjlighet till utökade kontroller av bilarnas elektronik och skick för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Gå in på www.besikta.se för mer information.


Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60