Gå direkt till innehåll
Imorgon öppnar Besikta bilprovning i Alvesta – För första gången kan Alvestaborna besiktiga bilen på hemmaplan

Pressmeddelande -

Imorgon öppnar Besikta bilprovning i Alvesta – För första gången kan Alvestaborna besiktiga bilen på hemmaplan

I morgon den 1 april är det premiär för Alvestas första bilprovning när Besikta öppnar på Björnstorpsvägen 1. Besikta i Alvesta erbjuder besiktningar av personbil, motorcyklar, husvagn, husbil, lätta släp och lätta lastbilar samt även tyngre fordon med en totalvikt upp till 4500 kg. Öppettider hos Besikta bilprovning i Alvesta kommer initialt att vara 7-16 på alla vardagar med möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

– Vi är mycket glada över att vi nu öppnar stationen i Alvesta, säger Ola Bergh, platschef på Besikta bilprovning i Alvesta. Intresset inför öppnandet har varit stort från både privatpersoner och företagare i kommunen.

Tre olika besiktningsalternativ erbjuds för personbil: bas, standard och premium. Bas är den traditionella och lagstadgade besiktningen, standard och premium är utökade besiktningar som även inkluderar kontroll av avancerad elektronik i bilen. Under den första veckan, 1-7 april, erbjuds alla som vill kostnadsfri besiktning av personbilars elektronik (gäller bensindrivna bilar byggda 2002 och framåt samt för dieselbilar från 2004 och framåt).

– Man kan likna dagens bilar vid rullande datorer där många viktiga funktioner som bromsar, krockkuddar och motorstyrning styrs av elektronik. Kontroll av bilens elektronik är inget som ingår i en vanlig kontrollbesiktning men något som vi på Besikta vill verka för att kunderna genomför för att köra säkert på vägarna, säger Ola Bergh.

Besiktningsstatistik från bilar som genomgått en utökad kontroll av bilens elektronik visar att 19% av bilarna hade någon form av fel eller avvikelse i bromssystemen och 11% hade någon form av avvikelse eller fel i krockkuddarna. Statistiken är framtagen baserad på 1015 personbilar som besiktigades mellan perioden oktober till november 2013. Bilarna är slumpmässigt utvalda på alla Besiktas stationer. Bilmodellerna representerar alla varumärken från årsmodell 2002 och senare.

Kontakt

Ola Bergh

Platschef Alvesta

Tel: 010-8097172

SMS: 0702-10 71 76


Ämnen

Kategorier


Besikta är Sveriges nya bilprovning och driver idag 58 besiktningsanläggningar på 53 orter i södra Sverige upp till Mälardalen. Företagets 500 anställda besiktar alla typer av fordon, från personbil och husvagn till lastbil och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen. Företagets ambition är att sätta en ny standard för bilprovning i Sverige. Man erbjuder därför möjlighet till utökade kontroller av bilarnas elektronik och skick för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Gå in på www.besikta.se för mer information.


Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60