Gå direkt till innehåll
Idag öppnar Besikta bilprovning i Mönsterås - Mönsteråsborna kan därmed för första gången besiktiga bilen på hemmaplan

Pressmeddelande -

Idag öppnar Besikta bilprovning i Mönsterås - Mönsteråsborna kan därmed för första gången besiktiga bilen på hemmaplan

Idag är det premiär för Mönsterås kommuns första bilprovning när Besikta öppnar på Ljungnäsvägen 1, precis bredvid E22:an. Genom det strategiska läget kan både kommuninvånare och pendlare mellan Oskarshamn och Kalmar dra nytta av den nyöppnade stationen. Öppettider hos Besikta bilprovning i Mönsterås kommer initialt att vara 7-16.20 på alla vardagar förutom på onsdagar då stationen håller öppet till kl 18.00. Kunder erbjuds möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

– Jag är stolt över att vi nu kan erbjuda Mönsteråsborna en besiktning på hemmaplan i och med öppningen av Besikta här i kommunen, säger Lars Wiik, platschef på Besikta bilprovning i Mönsterås. Intresset inför öppning har varit stor från både privatpersoner och företagare vilket även avspeglas i bokningsläget av tider nu när vi startar.

Besikta i Mönsterås erbjuder besiktningar av personbil, motorcykel, husvagn, husbil, lätta släp och lätt lastbil samt även tyngre fordon med en totalvikt upp till 5000 kg. För personbil erbjuds tre olika besiktningsalternativ: bas, standard och premium. Bas är den traditionella och lagstadgade besiktningen, standard och premium är utökade besiktningar som även inkluderar kontroll av avancerad elektronik i bilen.

– Dagens bilar är rullande datorer där funktioner som bromsar, krockkuddar och motorstyrning styrs av elektronik. Kontroll av bilens elektronik är inget som ingår i en vanlig kontrollbesiktning men något som vi på Besikta vill verka för att kunderna genomför, för att köra säkert på vägarna. Första veckan vi har öppet i Mönsterås bjuder vi på besiktningen av personbilars elektronik*, en så kallad elektronikkontroll, säger Lars Wiik.  

Besiktningsstatistik från bilar som genomgått en utökad kontroll av bilens elektronik visar att 19% av bilarna hade någon form av fel eller avvikelse i bromssystemen och 11% hade någon form av avvikelse eller fel i krockkuddarna. Statistiken är framtagen baserad på 1015 personbilar som besiktigades mellan perioden oktober till november 2013. Bilarna är slumpmässigt utvalda på alla Besiktas stationer. Bilmodellerna representerar alla varumärken från årsmodell 2002 och senare.

*Gäller från 29 september till 3 oktober och för bensindrivna bilar från 2002 eller senare samt för dieselbilar från 2004 och framåt. 

Kontakt

Lars Wiik

Platschef Besikta bilprovning, Mönsterås

Tel: 010-809 95 62

SMS: 073-688 24 83


Ämnen

Kategorier


Besikta är Sveriges nya bilprovning och driver idag 58 besiktningsanläggningar på 53 orter i södra Sverige upp till Mälardalen. Företagets 500 anställda besiktar alla typer av fordon, från personbil och husvagn till lastbil och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen. Företagets ambition är att sätta en ny standard för bilprovning i Sverige. Man erbjuder därför möjlighet till utökade kontroller av bilarnas elektronik och skick för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på www.besikta.se för mer information.


Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60