Gå direkt till innehåll
Idag öppnar Besikta bilprovning i Karlskrona

Pressmeddelande -

Idag öppnar Besikta bilprovning i Karlskrona

Idag öppnar Besikta sin första bilbesiktning i Karlskrona. Företaget etablerar sig på Verkstadsgatan 6 och kommer ha öppet 7-16 alla vardagar samt lördagsöppet mellan 7-14 sista lördagen varje månad. Priset för en lagstadgad kontrollbesiktning, en så kallad Bas-besiktning, hos Besikta i Karlskrona är i år 320 kr.

– Det känns fantastiskt att vi nu kan erbjuda Karlskronaborna ökad valmöjlighet när det kommer till bilbesiktning, säger Lars Wiik, platschef på Besikta Bilprovning i Karlskrona. Vi finns sedan tidigare i Ronneby, Olofström och Sölvesborg och med ambitionen att finnas nära våra kunder är det därför helt självklart för oss att etablera oss i Karlskrona.

Den nya Besiktastationen kommer att erbjuda besiktning av personbilar och lastbilar upp till 2800 kg, lätta släp upp till 750 kg samt MC. Tre olika besiktningsalternativ för personbilar kommer att erbjudas: Bas, Standard och Premium. Bas är den traditionella och lagstadgade besiktningen. Standard och Premium är utökade besiktningar som även inkluderar kontroll av avancerad elektronik.

– På moderna bilar styrs många av bilens viktigaste delar så som bromsar och airbags av elektronik. Dessa delar är inget som kontrolleras i den lagstadgade kontrollen så det är absolut en bra idé att passa på att kontrollera detta när man ändå genomför den andra kontrollen, avslutar Lars Wiik. 

Kontakt

Lars Wiik

Platschef Besikta bilprovning, Karlskrona

lars.wiik@besikta.se

Tel: 010-809 95 62

SMS: 073-688 24 83

Ämnen

Kategorier


Besikta är Sveriges nya bilprovning och driver idag 60 besiktningsanläggningar på 55 orter i södra Sverige upp till Mälardalen. Företagets 500 anställda besiktar alla typer av fordon, från personbil och husvagn till lastbil och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen. Företagets ambition är att sätta en ny standard för bilprovning i Sverige. Man erbjuder därför möjlighet till utökade kontroller av bilarnas elektronik och skick för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på www.besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60