Gå direkt till innehåll
Besikta sätter en ny standard för bilbesiktning i Karlskrona - Ny station öppnar under andra halvan av oktober 2014

Pressmeddelande -

Besikta sätter en ny standard för bilbesiktning i Karlskrona - Ny station öppnar under andra halvan av oktober 2014

I oktober 2014 öppnar Besikta sin första station i Karlskrona. Efterfrågan på utökade kontroller utöver den lagstadgade kontrollbesiktningen är stor och därför ser Besikta ett behov av en ny aktör i staden.

Den nya Besiktastationen kommer att erbjuda besiktning av personbilar och lastbilar upp till 2800 kg, lätta släp upp till 750 kg samt MC. Tre olika besiktningsalternativ för personbilar kommer att erbjudas: Bas, Standard och Premium. Bas är den traditionella och lagstadgade besiktningen. Standard och Premium är utökade besiktningar som även inkluderar kontroll av avancerad elektronik.

­­– Det är en bra idé att kontrollera elektroniken i bilen när man ändå gör den vanliga kontrollbesiktningen. Moderna bilar är idag som rullande datorer och regelbundna kontroller av elektroniken är minst lika viktigt för bilens säkerhet som den lagstadgade besiktningen, säger Lars Wiik platschef för Besikta i Karlskrona.

Besiktningsstatistik från bilar som genomgått en utökad kontroll av bilens elektronik visar att 19 procent av bilarna hade någon form av fel eller avvikelse i bromssystemen och 11 procent hade någon form av avvikelse eller fel i krockkuddarna*.

Besiktas station i Karlskrona kommer att ligga på Verkstadsgatan 6. Sedan tidigare finns företaget etablerat i Blekinge med stationer i Ronneby, Olofström och Sölvesborg.

– Vi är glada att nu kunna erbjuda Karlskronaborna en både ökad valmöjlighet och tillgänglighet för besiktningar. Våra tre tidigare stationer i Blekinge är populära och vi ser fram mot att öppna ytterligare en station i regionen, säger Lars Wiik.

Öppettider för den nya stationen kommer inledningsvis att vara 7.00-16.00, måndag till fredag.

* Statistiken är baserad på 1015 personbilar som besiktigades mellan perioden oktober till november 2013. Bilarna är slumpmässigt utvalda och representerar bilmärken från årsmodell 2002 och senare.

För mer information, vänligen kontakta:

Lars Wiik

Platschef Besikta Karlskrona

Lars.wiik@besikta.se

Tel: 010-809 95 62

SMS: 073-688 24 83


Ämnen

Kategorier


Besikta är Sveriges nya bilprovning och driver idag 58 besiktningsanläggningar på 53 orter i södra Sverige upp till Mälardalen. Företagets 500 anställda besiktar alla typer av fordon, från personbil och husvagn till lastbil och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen. Företagets ambition är att sätta en ny standard för bilprovning i Sverige. Man erbjuder därför möjlighet till utökade kontroller av bilarnas elektronik och skick för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesikning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på www.besikta.se för mer information.


Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60