Gå direkt till innehåll
Besikta öppnar ytterligare bilbesiktning i Arboga -	Ny station på gång i centrala stan

Pressmeddelande -

Besikta öppnar ytterligare bilbesiktning i Arboga - Ny station på gång i centrala stan

I andra hälften av oktober 2014 öppnar Besikta sin andra station i Arboga, denna gång centralt på Besiktningsgatan 2. Efterfrågan på besiktningar i Arboga har varit stor och därför ser Besikta ett behov av ytterligare en station i staden. Sedan tidigare finns man etablerad på Burskapsvägen vid E18.

– Vi är glada att nu kunna erbjuda Arbogaborna en ännu bättre service genom ytterligare en station, säger Peter Johansson, platschef på Besikta i Arboga. Vi ser att det är väldigt populärt att komma hit även för bilägare på orter runtom när de ska besikta, så därför finns det utrymme för ytterligare en station här.

Den nya Besiktastationen kommer att kunna erbjuda besiktning av personbilar, MC och lätta släp. Tre olika besiktningsalternativ för personbilar kommer att erbjudas; Bas, Standard och Premium. Bas är den traditionella och lagstadgade besiktningen. Standard och Premium är utökade besiktningar som även inkluderar kontroll av avancerad elektronik.

­– Det är en bra idé att kontrollera elektroniken i bilen när man ändå gör den vanliga kontrollbesiktningen. Moderna bilar är idag som rullande datorer och regelbundna kontroller av elektroniken är minst lika viktigt för bilens säkerhet som den lagstadgade besiktningen, fortsätter Peter Johansson.

Besiktningsstatistik från bilar som genomgått en utökad kontroll av bilens elektronik visar att 19 % av bilarna hade någon form av fel eller avvikelse i bromssystemen och 11 % hade någon form av avvikelse eller fel i krockkuddarna. Statistiken är framtagen baserad på 1015 personbilar som besiktigades mellan perioden oktober till november 2013. Bilarna är slumpmässigt utvalda på alla Besiktas stationer. Bilmodellerna representerar alla varumärken från årsmodell 2002 och senare.

Öppettider för den nya stationen kommer inledningsvis att vara 7.00-16.00, måndag till fredag.

Kontakt

Peter Johansson

Platschef Besikta Arboga

peter.johansson@besikta.se

Tel: 010-809 62 82 |

SMS: 070-347 63 49


Ämnen

Kategorier


Besikta är Sveriges nya bilprovning och driver idag 58 besiktningsanläggningar på 53 orter i södra Sverige upp till Mälardalen. Företagets 500 anställda besiktar alla typer av fordon, från personbil och husvagn till lastbil och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen. Företagets ambition är att sätta en ny standard för bilprovning i Sverige. Man erbjuder därför möjlighet till utökade kontroller av bilarnas elektronik och skick för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesikning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på www.besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60