Gå direkt till innehåll
Besikta etablerar sig i Falkenberg

Pressmeddelande -

Besikta etablerar sig i Falkenberg

Besikta bilprovning meddelar idag att företaget öppnar en bilbesiktning i Falkenberg under våren 2015. Etableringen ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder där man i Halland sedan tidigare finns i Halmstad och Kungsbacka. Företaget kommer att öppna i helt nya lokaler på Motellvägen 5. Adressen är ett strategiskt val för att ligga nära kunderna i Falkenberg, men även lättillgänglig för kunder som kommer via E6:an.

– Med etableringen ger vi boende i Falkenberg med omnejd ett modernt alternativ när de ska besiktiga bilen, säger Ola Berg, platschef för Besikta bilprovning i Falkenberg. Vi har fått många förfrågningar om vi finns etablerade i Falkenberg, så nu känns det jättebra att kunna svara ja på den frågan.

Den nya Besiktastationen kommer att erbjuda besiktning av fordon med en vikt upp till 3500 kg, detta inkluderar personbil, motorcykel, lätt lastbil och lätta släp. Utöver detta kommer företaget genomföra så kallade registreringsbesiktningar på lätta fordon för både privatpersoner och företag.

Som kund erbjuds man tre olika besiktningsalternativ av personbil; Bas, Standard och Premium. Bas är den traditionella och lagstadgade besiktningen, och som enda bilbesiktning i Falkenberg kommer även besiktning av den elektronik som styr krockkuddar och ABS-bromsar, tillhandahållas helt utan extra kostnad. Resultatet från elektronikkontrollen rapporteras på ett separat protokoll och rapporteras ej vidare till Transportstyrelsen. Standard och Premium är utökade besiktningar som även inkluderar kontroll av övriga elektroniska säkerhetssystem som motorstyrning och växellåda.

­– Det känns extra bra att vi på den nya stationen i Falkenberg kommer att erbjuda en gratis kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Genom egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr just dessa viktiga säkerhetssystem. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Ola Bergh.

Besiktastationen i Falkenberg räknar med att vara igång innan sommaren 2015 och kommer att ha generösa öppettider på vardagar och lördagar.

 Kontakt

Ola Bergh

Platschef Besikta bilprovning, Falkenberg

Ola.bergh@besikta.se

Tel: 010-809 71 72

SMS: 073-6882598

Ämnen

Kategorier


Besikta är Sveriges nya bilprovning och driver idag 63 besiktningsanläggningar på 57 orter i södra Sverige upp till Mälardalen. Företagets 500 anställda besiktar alla typer av fordon, från personbil och husvagn till lastbil och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen. Företagets ambition är att sätta en ny standard för bilprovning i Sverige. Man erbjuder därför möjlighet till utökade kontroller av bilarnas elektronik och skick för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på www.besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60