Gå direkt till innehåll
Besikta etablerar, i samarbete med DSV, ytterligare en station i Göteborg, Arendal

Pressmeddelande -

Besikta etablerar, i samarbete med DSV, ytterligare en station i Göteborg, Arendal

DSV Workshop i Göteborg och fastighetsägaren Caretia har tecknat ett exklusivt hyresavtal med Besikta som kommer att etablera en ny besiktningsstation i Arendal.

Besikta är ett av Sveriges ledande besiktningsföretag med 185 stationer på 152 orter och är specialiserat på att ta emot alla typer av motorfordon.

Den nya toppmoderna besiktningsstationen på DSV Workshop kommer att fokusera på kommersiella fordon såsom släpvagnar, lastbilar och bussar men också kunna ta emot lättare fordon för privata kunder. Att ha både verkstads- och en besiktningsstation under ett och samma tak kommer att ge stora fördelar för båda företagens kunder.

Ronni Rosendal, chef för DSV Workshop utvecklar:

”Att ha en besiktningsstation i samma byggnad kommer både att komplettera och stärka kapaciteten för att hantera besiktningsförfrågningar med ökad flexibilitet, kortare väntetider och kostnadsbesparingar. Det kommer att göra en stor skillnad för våra kunder, då vi kan bidra till att deras strikta deadlines hålls ännu bättre ".

Besiktas VD, Daniel Hjortström säger:

”Besiktas filosofi är att arbeta nära våra kunder och tillhandahålla en service i världsklass. Genom ytterligare en ny viktig etablering i Göteborg, tillsammans med vår övergripande tillväxtstrategi, kommer vi att kunna bygga ett ännu bättre samarbete med DSV och därigenom bidra till säkrare fordon på våra vägar. ”

DSV Workshops & Roadside Assistance är strategiskt belägna i hela Skandinavien och Nederländerna för att serva alla som behöver reparationer eller underhåll. DSV Workshop i Göteborg har 14 banor och är en officiell servicepartner för bl.a. Schmitz Cargobull, Krone och Dhollandia.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 185 besiktningsanläggningar på 152 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60