Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning utökar med en ny lyft på stationen i Sjöbo
Besikta Bilprovning utökar med en ny lyft på stationen i Sjöbo

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning utökar verksamheten i Sjöbo

Besikta Bilprovning satsar på verksamheten i Sjöbo och kommer att utöka med ytterligare en lyft på besiktningsstationen. Den nya utrustningen innebär att kapaciteten ökar med ca 75%.

På stationen i Sjöbo byggs just nu en tillbyggnad som kommer att inhysa den nya lyften. Med den nya utrustningen ökar kapaciteten och därmed tillgängligheten på stationen.

– För närvarande kan det ibland vara svårt att få en ledig tid på stationen i Sjöbo, säger Stationschef Christer Svensson. Med en ny lyft kommer kapaciteten att öka med ca 75% och våra kunder får lättare att hitta en tid för besiktning.

Utökandet av stationen kommer inte att innebära något avbrott i verksamheten, utan fordonsägare kan som vanligt fortsätta besikta på stationen. Den nya lyften beräknas tas i bruk april/maj 2019.

I Sjöbo utförs kontrollbesiktning samt efterkontroll av personbilar, lätta lastbilar, husbilar, MC och släp. Precis som tidigare kan kunder välja att boka en tid eller komma på drop-in. På stationen finns det även möjlighet att göra en trafiksäkerhetskontroll – en tjänst för bilägare som vill veta hur säkert deras fordon är mellan kontrollbesiktningarna eller för veteranbilar som är befriade från besiktning.

I framtiden hoppas man även kunna ta emot boogiesläp och mindre husvagnar på stationen.
– När vi märker att det finns en efterfrågan från våra kunder försöker vi lösa det på bästa sätt, säger Christer Svensson. Det är viktigt för oss att kunden får stå i fokus.

Besiktas station ligger kvar på Verkstadsgatan 38 i Sjöbo och verksamheten fortsätter som vanligt. För mer information, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 164 besiktningsanläggningar på 142 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Christer Svensson

Stationschef Ystad-Sjöbo-Tomelilla 010-809 96 48