Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning öppnar stationer i Orsa och Älvdalen under 2020.
Besikta Bilprovning öppnar stationer i Orsa och Älvdalen under 2020.

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning utökar sitt stationsnät i Dalarnas län med två nya stationer

Besikta Bilprovning har sedan tidigare stationer i Falun, Ludvika och Bjursås och väljer nu att utöka stationsnätet i Dalarna ytterligare. Inom kort öppnar två nya besiktningsstationer i länet. De aktuella orterna är Orsa och Älvdalen.

Besikta Bilprovning meddelar att man fortsätter att utöka sin stationsnärvaro i Dalarnas län med två nyetableringar, i Orsa och Älvdalen. De nya besiktningsstationerna öppnar under kvartal 1 2020 och kommer att öka tillgängligheten för många människor i området.

– Det kommer att bli fantastiskt kul att öppna i Orsa och Älvdalen, berättar Marknadsområdeschef Peter Johansson. Vi jobbar hårt för att vara den lokala bilprovningen och för att förenkla bilägandet för våra kunder.

På Besikta erbjuder man därför tjänster som gör det enklare för fordonsägare att ha ett säkert och kontrollerat fordon. Ett exempel är kontrollbesiktningen Säker Standard, där det ingår en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill Besikta ta sitt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter.

Den nya stationen i Orsa öppnar på Klockarvägen 3 O, i närheten av Orsa centrum. Lokalborna känner kanske igen adressen till den nya stationen då man öppnar i den gamla spånskivefabriken. Här kommer man att kunna besikta personbil, lätt lastbil och släp upp till 3 500 kg samt MC.

Stationen i Älvdalen öppnar på Industrivägen 7. Här kommer man att kunna besikta personbil, lätt lastbil, obromsade släp upp till 3 500 kg samt MC.

För mer information, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 175 besiktningsanläggningar på 146 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60

Relaterat innehåll