Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning utökar sin närvaro i Dalarna med nyetablering i Malung

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning utökar sin närvaro i Dalarna med nyetablering i Malung

Besikta Bilprovning är sedan tidigare en väl etablerad aktör på besiktningsmarknaden i Dalarna och väljer nu att utöka verksamheten ytterligare. Besikta etablerar en ny besiktningsstation i Malung med fokus på att öka tillgängligheten för privatkunder och företag.

Den nya stationen i Malung kommer att besikta personbilar och lätta lastbilar upp till 3 500 kg och kommer få en strategisk placering som kommer att underlätta för boende och annan fordonsrelaterad verksamhet att få sina fordon besiktade.

”På Besikta strävar vi efter att alltid finnas nära våra kunder och etableringen i Malung blir därför en viktig kugge för Dalarna och för Besiktas fortsatta etableringsstrategi”, berättar Peter Johansson, Marknadsområdeschef

Att förenkla bilägandet är en viktig del i Besiktas verksamhet. Därför utvecklar man hela tiden tjänster som är relevanta för kunderna. Tester som underlättar vid bilförsäljning samt utökade kontroller är några av de extratjänster som Besikta tillhandahåller.

Den nya besiktningsstationen kommer att öppna på Grönlandsvägen 2 i Malung under Q3 2021.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 186 besiktningsanläggningar på 152 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60