Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning öppnar ny station i Bollnäs under juli 2019.
Besikta Bilprovning öppnar ny station i Bollnäs under juli 2019.

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning utökar norrut och öppnar ny station i Bollnäs

Med flera nyetableringar på gång under 2019 slår Besikta upp portarna till en ny besiktningsstation i Bollnäs i sommar. Boende i området får nu möjlighet till en säker och bra besiktning på centralt läge.

Under 2019 utökar Besikta sitt stationsnät norrut och väljer att placera en ny besiktningsstation i Bollnäs. På ett centralt läge slår man upp portarna under sommaren och lokalbefolkningen hittar enkelt till den nya stationen då man öppnar i den gamla brandstationen.

”Vi erbjuder boende i Bollnäs med omnejd ett central alternativt för sin besiktning”, säger Marknadsområdeschef Marcus Rydell. ”Vi sätter alltid kunden i fokus och erbjuder en bra tillgänglighet och ett riktigt gott bemötande. Vår personal kommer att ta hand om bilen när kunden kommer till stationen och köra upp på lyften så att man slipper göra detta själva.”

Kunderna i Bollnäs kan förvänta sig en kunnig och hjälpsam personal på den nya stationen. På Besikta strävar man efter att förenkla bilägandet och bidra till en ökad trafiksäkerhet genom en riktigt säker besiktning. Därför ingår en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik i kontrollbesiktningen Säker Standard, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill Besikta ta sitt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter.

Den nya stationen i Bollnäs kommer att ta emot personbil, lätt lastbil, obromsade släp och MC för kontrollbesiktning och efterkontroll. Kunder har möjlighet att boka tid för sin besiktning eller komma förbi på drop-in.

Stationen öppnar på Framnäsvägen 3 under juli 2019.

För mer info, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 165 besiktningsanläggningar på 143 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60