Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning storsatsar i glesbygden – tar över verksamhet i Sysslebäck

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning storsatsar i glesbygden – tar över verksamhet i Sysslebäck

Besikta Bilprovning fortsätter att växa och utökar nu sitt stationsnät med en ny besiktningsstation i Sysslebäck i Torsby Kommun. Stationen väntas öppna i mars 2023. Efter att Svensk Bilprovning i oktober 2022 valt att upphöra med sin verksamhet på orten har nu Besikta Bilprovning fått möjligheten att fortsätta driva verksamheten. Invånarna i Sysslebäck får därmed ha kvar sin besiktningsstation. Stationen kommer hålla öppet några dagar i veckan och kommer ta emot fordon upp till 3500 kg.

Med fler än 190 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och planerar öppna flera nya stationer – denna gång i Sysslebäck. För boende i området innebär detta att Besikta tryggar Sysslebäcks tillgång till en nära besiktning och skapar därmed även fler arbetstillfällen.

”Nu är vi i hamn med ett hyresavtal i den lokal där det tidigare var bilbesiktning i Sysslebäck. Vi har haft en fantastisk dialog med Besikta och det känns bra att vi nu är i hamn med avtalet och att det till det skapas nya arbetstillfällen”, säger Eva Larsson, näringslivschef, Torsby kommun.

Sysslebäck är en mindre tätort i Dalby distrikt i Torsby Kommun. Idag finns det ca 500 invånare på orten. Granne ligger Klarälven och riksväg 62 går rakt igenom samhället. På orten finns offentlig service såsom Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, bibliotek, kommunkontor, skolor, badhus och äldreboende. Även lokal service såsom mataffär, bank, klädaffär och elektronikhandel går att finna på orten – samt snart åter igen en besiktningsstation.

”Vi är väldigt glada att Besikta väljer att göra denna satsning i Norra Värmland. Det betyder mycket för utvecklingen för invånarna i området, en unik satsning för glesbygden”, säger Tomas Stjerndorff, kommundirektör Torsby kommun.

Att Besikta blir den aktör som tar över stafettpinnen är inte helt oväntad - Daniel Hjortström, VD på Besikta Bilprovning förklarar varför:

”När nu statligt ägda Svensk Bilprovning valde att lämna ännu en landsortsetablering öppnades en möjlighet för oss. Vi är glada för att vi fick chansen, genom ett väldigt bra samarbete med Torsby kommun. Med 196 aktiva stationer, varav många finns på mindre orter, tror vi att vi har helt rätt förutsättningar för att kunna driva den här fina stationen vidare på ett sätt som blir bra både för kunder och medarbetare. Vi brukar vara väldigt välkomna när vi etablerar oss, och det har vi definitivt känt även i Sysslebäck”, säger Daniel Hjortström, VD på Besikta Bilprovning.

Den nya besiktningsstationen kommer att ta emot personbilar, MC, husvagnar, lätta lastbilar och släpvagnar upp till 3500 kg för kontrollbesiktningar och efterkontroller. Stationen kommer erbjuda olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Som på alla Besiktas stationer erbjuds möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Den nya stationen kommer att öppna på Industrivägen 8 i Sysslebäck under mars 2023. För mer information, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag över 190 besiktningsanläggningar på fler än 160 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Daniel Hjortström

Daniel Hjortström

VD