Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning öppnar besiktningsstation för tunga fordon i Stockholmsområdet
Besikta Bilprovning öppnar besiktningsstation för tunga fordon i Stockholmsområdet

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning satsar på tungtrafik i Stockholmsområdet

Besikta Bilprovning utökar nu sitt stationsnät med en ny besiktningsstation för tungtrafik i Länna. Etableringen görs i Bergkvarabuss nybyggda lokaler och öppnar under april 2020.

Bergkvarabuss öppnar en ny fullservice-anläggning för företag inom buss- och transportbranschen. Som en del i satsningen kommer Besikta Bilprovning att flytta in i lokalerna och erbjuda besiktningstjänster för tungtrafik i Stockholmsområdet.

”Vi välkomnar Besikta som hyresgäst i vår nya anläggning i Länna. Deras verksamhet kommer att komplettera och förstärka anläggningens utbud ytterligare” säger Per Thorsell, VD, Bergkvarabuss.

Besikta, med Sveriges största stationsnät på 178 stationer och fler nyetableringar på gång, väljer nu att utöka med en ny toppmodern station för tunga fordon. Etableringen är Besiktas första tungstation i Stockholmsområdet och innebär att man nu kan erbjuda besiktningstjänster till nationella företagskunder i området.

”Vi kommer huvudsakligen att ta emot tunga fordon, men stationen kommer att vara öppen för alla”, berättar Marknadsområdeschef Marcus Rydell. ”Vi välkomnar även lätta fordon och då främst släp så som husvagnar och andra större lätta fordon som idag har svårt att hitta tider för besiktning i Stockholmsområdet.”

Som en del i att värna om sina företagskunder erbjuder Besikta tjänsten Fordonsporten – en mycket uppskattad tjänst där företag får en bra överblick av sin fordonsflotta och enkelt kan hantera sina bokningar.

Den nya stationen kommer att öppna på Speditionsvägen 7, Skogås under april 2020.
För mer information, besök ​besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 178 besiktningsanläggningar på 148 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Marcus Rydell

Marknadsområdeschef Stockholm 010-809 14 00

Relaterat innehåll