Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning öppnar station på Öckerö
Besikta Bilprovning öppnar station på Öckerö

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning satsar i skärgården och öppnar på Öckerö

Besikta Bilprovning fortsätter att växa och utökar nu sitt stationsnät med en ny besiktningsstation på Öckerö i Göteborgs Skärgård. Stationen väntas öppna under sommaren 2023. Detta blir den första stationen i skärgårdsmiljö och kommer ligga precis i anslutning till färjan. Öckerö är en kommun i stark tillväxt och har flera planer på utveckling för att skapa en levande skärgårdskommun med människan i centrum.

Med fler än 190 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och planerar öppna flera nya stationer, bland annat på Öckerö i Göteborgs Skärgård. För boende i området innebär detta att man nu får sin första station i kommunen att besöka för besiktning av sitt fordon.

Planområdet är beläget mellan Göteborgsvägen/väg 155 och Tärnvägen, strax sydväst om Hönö Pinans industriområde och ca 300 meter väster om Hönö Pinans färjeläge. Stationen blir en nybyggnation och planeras vara en genomfartsstation. Solcellspaneler kommer placeras på takets byggnad. Det är ett befintligt industriområde som expanderar. I dagsläget finns ett antal större företag i närheten.

”Äntligen kan vi med stolthet erbjuda Öckeröbor en besiktningsstation på hemmaplan. Det känns bra att kunderna slipper ta färjan över till fastlandet för att kunna besikta sitt fordon. Det är spännande att få denna möjlighet och läget kunde inte vara bättre.” säger Mats Pettersson, Marknadsområdeschef Göteborg/Bohuslän på Besikta.

Den nya besiktningsstationen kommer att ta emot personbilar, MC, husvagnar, lätta lastbilar och släpvagnar upp till 3500 kg för kontrollbesiktningar och efterkontroller. Stationen kommer erbjuda olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Som på alla Besiktas stationer erbjuds möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Den nya stationen kommer att öppna på Tärnvägen 17 på Öckerö i juni 2023. För mer information, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag över 190 besiktningsanläggningar på fler än 150 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Mats Stranne

Regionchef Norr 010-809 13 00