Gå direkt till innehåll
I september får boende i Hofors en bilbesiktning på hemmaplan
I september får boende i Hofors en bilbesiktning på hemmaplan

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning öppnar station i Hofors

Besikta Bilprovning fortsätter att växa och utökar nu sitt stationsnät med en helt ny besiktningsstation i Hofors. Under september 2019 slår man upp portarna till den nya stationen och erbjuder boende besiktning på hemmaplan.

Med 164 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och under 2019 öppnar flera nya stationer, bland annat i Hofors. För boende i området innebär detta att man nu får en bilbesiktning på hemmaplan och inte längre behöver ta sig till andra orter i länet.

”Nu kan boende i Hofors äntligen få en säkrare besiktning på hemmaplan", säger Marknadsområdeschef Marcus Rydell. "I vår kontrollbesiktning Säker Standard ingår en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter."

Stationschefen Mattias Junberger Sundgren berättar att etableringen helt ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder: ”Den nya stationen öppnar nära E16 och gör det enkelt för fordonsägare att ta sig till oss. Vår kunniga personal sätter kunden i fokus och kommer att besikta flera olika fordonstyper i nya, fina lokaler.”

Den nya besiktningsstationen kommer att ta emot personbilar, lätta lastbilar, släpvagnar och MC för kontrollbesiktningar och efterkontroller, men även erbjuda olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Som på alla Besiktas stationer erbjuds möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Den nya stationen kommer att öppna på Faluvägen 73 i Hofors under september 2019.
För mer information, besök besikta.se

Uppdatering 2019-09: Den planerade nyetableringen i Hofors har dessvärre blivit försenad och Besikta Bilprovning har inte kunnat öppna som planerat.

Man arbetar för närvarande för att kunna öppna en station i Hofors och göra bilbesiktning mer lättillgängligt för kunderna i området.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 164 besiktningsanläggningar på 142 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60