Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning öppnar sin sjunde station i Göteborg

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning öppnar sin sjunde station i Göteborg

Besikta Bilprovning fortsätter att växa och utökar nu sitt stationsnät med en ny besiktningsstation i Göteborg som planerar att öppna den 21 februari 2024. Detta blir den sjunde stationen i Göteborg. Lokalen ligger strategiskt placerad i Synneröd i Arendal i närhet av andra bilföretag som exempelvis Volvo Torslanda och flertalet lastbils-trailers verkstäder.

Med 200 besiktningsstationer har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och planerar att öppna flera nya stationer under 2024. Den 21 februari planerar Besikta att öppna sin sjunde station i Göteborg denna gång på Synnerödsvägen 3 i Arendal. Med denna nya station kan Besikta täcka det stora behov som finns i området.

”Vi på Besikta befinner oss i ett expansivt skede och just i Göteborg finns det ett stort behov av att kunna erbjuda alla kunder en besiktningstid. Sedan tidigare har vi redan en tungstation i Arendal, men behovet är stort att kunna serva fler vilket nu blir möjligt när vi kan komplettera med ytterligare en station.” säger Mats Stranne, Marknadsområdeschef Mitt.

Besikta tar över en befintlig station där Dekra tidigare haft sin verksamhet. Stationen är modern och har bana med genomfart. Den har ett bra läge och kan ses från genomfartsleden. I dagsläget finns ett större antal andra företag i närheten.

”Det känns bra att vi kan välkomna fler kunder till oss i Arendal och kunna erbjuda alternativ och vara mer flexibla. Vi har enormt duktiga medarbetare här som står redo för att ta emot alla fordonsslag och kunder med ett besiktningsbehov. Det känns extra kul att dessutom göra det i nya lokaler.” säger Pierre Roholt, Stationschef.

Den nya besiktningsstationen kommer att ta emot de flesta fordonsslag - personbilar, husvagnar, husbilar, släpvagnar samt lätta och tunga lastbilar - för kontrollbesiktning och efterkontroll. Stationen erbjuder även olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Som på alla Besiktas stationer kan kunderna välja att boka en tid eller välja drop-in.

Den nya stationen på Synnerödsvägen 3 i Göteborg planerar att öppna den 21 februari 2024. För mer information, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 200 besiktningsanläggningar på 164 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Mats Stranne

Regionchef Norr 010-809 13 00
Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60