Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning öppnar ny besiktningsstation i Skellefteå.
Besikta Bilprovning öppnar ny besiktningsstation i Skellefteå.

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning öppnar sin andra station i Skellefteå

Besikta Bilprovning fortsätter att växa och utökar nu sitt stationsnät med en ny besiktningsstation i Skellefteå. Stationen väntas öppna i början på 2023. Detta blir den andra stationen i Skellefteå och kommer ligga på andra sidan älven. Lokalen ligger strategiskt placerad i ett område i närhet till den nya batterifabriken som byggs av Northvolt. Tillskottet gör att Besikta Bilprovning har möjlighet att möta upp behoven av en stad i tillväxt.

Med fler än 190 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och planerar öppna flera nya stationer, bland annat i Skellefteå. För boende i området innebär detta att man nu får ytterligare en station att besöka för besiktning av sitt fordon.

”Vi har blivit väl mottagna av alla våra kunder i Skellefteå så nu satsar vi på ytterligare en station med ett attraktivt läge. Det känns bra att vi fortsätter växa i norra Sverige så att våra kunder även kan besöka Besikta här” säger Jimmy Fjällstedt, tf. Marknadsområdeschef Norr.

Stationen är en nybyggnation och planeras vara en genomfartsstation. Det är ett befintligt område i Hedensby som expanderar. I dagsläget finns ett antal större företag i närheten.

”Att täcka upp på båda sidor om älven känns bra speciellt med tanke på att staden expanderar och att vi vill ha möjlighet att fortsätta erbjuda god service till våra kunder även när det är fler som behöver besikta sina fordon framöver” säger Jimmy Fjällstedt tf. Marknadsområdeschef Norr.

Den nya besiktningsstationen kommer att ta emot personbilar, MC, husvagnar, lätta lastbilar och släpvagnar upp till 3500 kg för kontrollbesiktningar och efterkontroller. Stationen kommer erbjuda olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Som på alla Besiktas stationer erbjuds möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Den nya stationen kommer att öppna på Lagergatan – Hedensby i Skellefteå i början av 2023. 

För mer information, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag över 190 besiktningsanläggningar på fler än 150 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Jimmy Fjällstedt

Marknadsområdeschef Norr 010-8098328