Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning etablerar sig i Simrishamn
Besikta Bilprovning etablerar sig i Simrishamn

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning öppnar ny station i Simrishamn

Under februari 2019 slår Besikta Bilprovning upp portarna till den nya stationen i Simrishamn. Nyetableringen innebär en ökad tillgänglighet för de boende i området och en möjlighet till en säkrare bilbesiktning med utökade kontroller.

Den nya besiktningsstationen som öppnar på Fabriksgatan 7 i Simrishamn, kommer initialt att ta emot personbilar och lätta lastbilar upp till ca 2 800 kg genom både drop-in och tidsbokning. Stationen kommer att erbjuda ett alternativ till bilbesiktning för de boende i och kring Simrishamn. ”Vi hoppas även på att bli en naturlig samarbetspartner för lokala företag där fordon ingår i verksamheten”, säger Marknadsområdeschef Nils-Olof Pålsson.

Kunden i fokus

På Besikta strävar man efter att bidra med en helt annan tillgänglighet för kunderna.
”Att öppna i Simrishamn är ett led i Besiktas strategi att vara nära kunden”, berättar Nils-Olof Pålsson. ”Vår målsättning är att ge våra kunder ett personligt bemötande och erbjuda våra tilläggstjänster till de kunder som så önskar.”

De senaste åren har många kunder börjat efterfråga utökade kontroller i samband med att man genomgår den lagstadgade kontrollbesiktningen, något som erbjudas av Besikta. I kontrollbesiktningen Säker Standard ingår en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Som kund hos Besikta har man också möjlighet att välja något av de tilläggspaket som erbjuds på stationerna.

För mer information

Den nya stationen kommer att ligga på Fabriksgatan 7 (i Bror Stenkilssons Åkeris lokaler) i Simrishamn. Besök besikta.se för mer information eller läs mer om stationen i Simrishamn här.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 163 besiktningsanläggningar på 141 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.