Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning öppnar ny station i Haninge

Sommaren 2018 utökar Besikta sin stationsnärvaro med en nyetablering i Haninge. Efterfrågan på utökade kontroller för ökad säkerhet i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen är stor.

– Med etableringen ger vi de boende i Haninge med omnejd möjlighet till en säkrare besiktning när de ska besikta bilen, och etableringen ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder, säger Marcus Rydell, Marknadsområdeschef på Besikta Bilprovning.

Den nya Besiktastationen kommer att erbjuda kontrollbesiktningar och efterkontroller av personbilar, motorcyklar och lätta släp. Stationen på Albybergsringen 99 kommer att erbjuda möjlighet för både tidsbokning och drop-in.

– Snart kan Haningeborna få en säkrare besiktning på hemmaplan. I vår kontrollbesiktning Säker Standard ingår en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen den som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Genom egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr just dessa viktiga säkerhetssystem. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Marcus Rydell.

Gå in på besikta.se för mer information, eller läs mer om stationen i Haninge här.

Ämnen

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 160 besiktningsanläggningar på 138 orter i södra och mellersta Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbilar, motorcyklar och husvagnar till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas. I takt med att Besikta växer behöver vi fler serviceinriktade besiktningstekniker. För mer information, se vår hemsida.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Marcus Rydell

Marknadsområdeschef Stockholm 010-809 14 00