Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning öppnar ny besiktningsstation i Leksand

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning öppnar ny besiktningsstation i Leksand

Besikta Bilprovning meddelar att man fortsätter utöka sitt stationsnät med en nyetablering i Leksand. Den nya besiktningsstationen öppnar på Limhagsvägen i Leksand under Q3 2021 och kommer att öka tillgängligheten för många människor i området.

– Vi fortsätter vår expansion i Dalarna och stationen i Leksand kommer att vara en viktig pusselbit i vår fortsatta etableringsstrategi, berättar Marknadsområdeschef Peter Johansson.

Stationen kommer även att ta emot personbilar, lätta lastbilar. Lätta släp lätta husbilar upp till 3500 kg samt MC.

På Besikta strävar man efter att förenkla bilägandet och erbjuder därför tjänster som är relevanta för kunderna. Tester som underlättar vid bilförsäljning och utökade kontroller är några av de extratjänster som Besikta tillhandahåller fordonsägare.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 186 besiktningsanläggningar på 152 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Presskontakt

Peter Johansson

Marknadsområdeschef Nord 010-809 14 50