Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning öppnar en ny station i Kalmar
Besikta Bilprovning öppnar en ny station i Kalmar

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning öppnar i Kalmar

Besikta Bilprovning fortsätter att växa och utökar nu sitt stationsnät med en ny besiktningsstation i Kalmar. Stationen väntas öppna i september 2022. Det har tagit många år, men nu har rätt läge äntligen dykt upp. I kvarteret vid Giraffens köpcentrum och raksträckan in till Kalmar centrum kommer nu Besikta sätta upp sina skyltar.

Med fler än 190 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och planerar öppna flera nya stationer, bland annat i Kalmar. De närmaste stationerna finns idag på Öland, Nybro, Torsås och Emmaboda – så för boende i området innebär detta att man nu få betydligt mycket närmare till sin Besikta-station. Detta ligger helt i linje med Besiktas slogan – alltid nära dig!

Besikta har letat efter lämplig lokal under lång tid i Kalmar, men den rätta lokalen och placeringen har tidigare inte riktigt harmoniserat – förrän nu. Stationen är en befintlig lokal, men som kommer renoveras och anpassas för att ligga i linje med de kriterier som behövs för en besiktningsstation. I området ligger ett av Kalmars största köpcentrum - Kvarteret Giraffen, med butiker, bilfirmor, företag och mycket folk i rörelse. Stationen i Kalmar blir mycket lättillgänglig via E22 och trafikplats Kalmar C där Erik Dahlbergs väg leder in till Kalmar Centrum och förbi stationen.

”Den nya stationen öppnar nära Giraffen köpcentrum och gör det enkelt för fordonsägare att ta sig till oss. Vår kunniga personal sätter kunden i fokus och kommer att besikta flera olika fordonstyper.” säger Jacob Skoglund, Stationschef i Kalmar. ”Vår förhoppning är också att vi ska vara en självklar och naturlig partner i Kalmar avseende fordonsbesiktningar.” fortsätter Jacob Skoglund.

Jacob Skoglund välkomnar nya kunder med orden: ”Vi ser verkligen fram emot att äntligen kunna öppna upp portarna i Kalmar och börja knyta kontakter med både privatpersoner och företag. Vi hälsar alla varmt välkomna till vår station på Polhemsgatan 4, Giraffen köpcentrum i Kalmar!”

Den nya besiktningsstationen kommer att ta emot personbilar, släpvagnar och MC upp till 3500 kg för kontrollbesiktningar och efterkontroller. Stationen kommer erbjuda olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Som på alla Besiktas stationer erbjuds möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Den nya stationen kommer att öppna på Polhemsgatan 4 i Kalmar i september 2022. För mer information, besök besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag över 190 besiktningsanläggningar på fler än 150 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Lars Wiik

Marknadsområdeschef Sydöst 010 - 809 11 50