Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning och SBM Försäkring ingår samarbete för ett säkrare bilägande

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning och SBM Försäkring ingår samarbete för ett säkrare bilägande

Från och med måndag 26 mars erbjuder Besikta i samarbete med SBM Försäkring tre månaders gratis vägassistansförsäkring till alla privatkunder vars personbil genomgått en godkänd kontrollbesiktning.

En säkrare bilbesiktning

Erbjudandet är ytterligare ett led i Besiktas strategi att leverera marknadens säkraste och bilbesiktning.

- Det är viktigt för oss att våra kunder känner sig trygga även efter att de lämnat våra stationer. SBM Försäkring värnar precis som vi om svensk bilsäkerhet och är därför en perfekt samarbetspartner för Besikta, säger Niklas Gustavsson, marknadschef på Besikta Bilprovning.

I Besiktas kontrollbesiktning Säker Standard ingår sedan tidigare kontroller av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik som styr krockkuddar och ABS-bromsar.

”En kvalitetsstämpel på vårt eget arbete”

SBM Försäkring har sedan 1994 levererat trygghetslösningar till fordonsägare.

- Att kunna ge vägassistans till Besiktas kunder är otroligt glädjande. Besikta har ju som affärsidé att ligga i framkant och alltid erbjuda kunderna det där lilla extra. Att vår försäkring nu ingår i deras erbjudande ser vi som en kvalitetsstämpel på vårt eget arbete, säger Ulrika Frolov, marknadschef på SBM Försäkringar.

Läs mer om samarbetet på https://besikta.se/sbmforsakring

Ämnen

Taggar


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 162 besiktningsanläggningar på 140 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Gå in på besikta.se för mer information.

Relaterat material