Följ Besikta Bilprovning i Sverige AB

Besikta Bilprovning inför kontroll för att motverka fusk med mätarställning

Pressmeddelande   •   Jan 29, 2019 11:49 CET

Vid kontrollbesiktningen görs en jämförelse mellan aktuell mätarställning och den mätarställning som noterades vid föregående besiktning.

Efter att flera fall av fusk med mätarställningar har rapporterats i media inför Besikta Bilprovning nu en kontroll av mätarställningen under kontrollbesiktningen.

Efter förra veckans uppmärksammade granskning i media kring felaktiga mätarställningar, meddelar Besikta Bilprovning att man inför en jämförande kontroll av mätarställningen vid besiktningen. Från och med 29 januari 2019 kommer man på Besikta Bilprovning att meddela kunderna eventuella avvikelser i samband med att man noterar den aktuella mätarställningen.

Vad innebär kontrollen?

Vid kontrollbesiktningen görs en jämförelse mellan aktuell mätarställning och den mätarställning som noterades vid föregående besiktning. Är den aktuella avläsningen lika med eller lägre än vid föregående bekräftade mätarställning så meddelas kunden genom en upplysning i besiktningsprotokollet.

Samtliga fordon med vägmätare och som har en tidigare angiven mätarställning från föregående besiktning, kommer att kontrolleras. Besikta Bilprovning utför denna extra kontroll för att värna som kunderna och eventuella avvikelser kommer inte leda till en anmärkning hos Transportstyrelsen.

Oroliga kunder

Oroliga kunder kan vända sig till Transportstyrelsen för att få information om vilken mätarställning fordonet hade vid senast utförda besiktning.

Kontroll av mätarställningen görs vid kontrollbesiktningen eller vid Besikta Bilprovnings tjänst Köp- och säljtest i samband med bilbyte. Tidsbokning för besiktning och andra tjänster kan görs på besikta.se eller via Kundtjänst på 0774–400 800.

Besök besikta.se för mer information.

Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 163 besiktningsanläggningar på 141 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.