Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning har flyttat sin station i Uppsala till en nybyggd lokal
Besikta Bilprovning har flyttat sin station i Uppsala till en nybyggd lokal

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning har öppnat sin nya station i Uppsala

Besikta Bilprovning flyttar sin station i Uppsala till en nybyggd lokal några hundra meter från den gamla stationsbyggnaden. Den tidigare stationen har använts fram till den nya togs i bruk. Stationen öppnade den 16 mars 2022 i nya fräscha lokaler ett stenkast från E4:an. Stationen tar emot personbilar, lätta släp, husvagnar och lätta lastbilar.

Med nu fler än 190 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och under 2022 öppnas flera nya stationer.

"Vi har sett fram emot att kunna öppna denna station i Uppsala. Lokalen är bättre anpassad för vår verksamhet än den tidigare och innebär bättre arbetsmiljö för vår personal. För våra kunder så kan vi också erbjuda bättre tillgänglighet", säger Marcus Rydell, Marknadsområdeschef Nordöst på Besikta Bilprovning.

Stationens ligger bra till vid avfart 187 på E4:an, både från kringorterna men även från Uppsala stad. Ytterligare plus är att lokalerna är moderna, anpassade för kunderna och innebär även en bra arbetsmiljö för personalen. Det finns även framtidsplaner för ometableringen.

"Lokalerna är större och det innebär också att vi har en möjlighet att kunna utöka verksamheten framöver vilket känns spännande", fortsätter Marcus Rydell.

Besiktas nya station i Uppsala kommer kunna ta emot alla lätta fordon som personbil, släp, lätt lastbil, husvagn upp till 3 500 kg för kontrollbesiktningar och efterkontroller, men även erbjuda olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Kunderna kan välja mellan att boka tid online, via telefon eller komma förbi stationen på drop-in.

Besiktas Bilprovning öppnade den 16 mars 2022 på Upplagegatan 7 i Uppsala.

Läs mer på besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag över 190 besiktningsanläggningar på fler än 150 orter runt om i Sverige. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget erbjuder även extra säkerhetskontroller genom olika tilläggspaket med utökade kontroller av bl.a. krockskydd, elektronik och däck för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60