Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning växer och flyttar till nya lokaler i Gnesta under januari 2019
Besikta Bilprovning växer och flyttar till nya lokaler i Gnesta under januari 2019

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning flyttar till större lokaler i Gnesta

Efter årsskiftet flyttar Besikta Bilprovning till nya lokaler i Gnesta vilket innebär en ökad tillgänglighet för boende och företag i området.

Den nya besiktningsstationen öppnar på Ågatan 3 i Gnesta och kommer att ta emot fler typer av lätta fordon än tidigare. Förutom personbilar och lätta lastbilar, kommer man nu också kunna besikta husbilar, släp och MC. Det finns även en stor efterfrågan på registreringsbesiktningar, något man kommer man kommer kunna tillgodose på den nya stationen.

”De nya lokalerna innebär att vi kan utöka verksamheten och besikta fler fordonstyper”, berättar Stationschef Igor Seki. ”Nu kommer vi kunna ta emot fler kunder från hela Södermanland.”
Kunderna kan förvänta sig en ny, rymlig och mycket trevlig lokal. ”Och såklart en riktigt god service!”, tillägger Igor Seki.

God service och en säkrare besiktning är viktiga delar i Besiktas vision om ett enklare bilägande. Därför ingår det i kontrollbesiktningen Säker Standard en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill Besikta ta sitt ansvar för att bilister ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter.

Besikta Bilprovning i Gnesta kommer även fortsättningsvis att erbjuda kontrollbesiktningar och efterkontroller med möjlighet för både tidsbokning och drop-in.

Gå in på besikta.se för mer information, eller läs mer om stationen i Gnesta här.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 163 besiktningsanläggningar på 141 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Presskontakt

Marcus Rydell

Marknadsområdeschef Stockholm 010-809 14 00