Gå direkt till innehåll
Besikta Bilprovning utökar verksamheten i Visby
Besikta Bilprovning utökar verksamheten i Visby

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning flyttar till ny lokal i Visby

Besikta Bilprovning utökar sin nuvarande verksamhet i Visby genom att flytta till en ny lokal under februari 2020. Den nybyggda stationen innebär att man kommer att kunna ta emot större och tyngre fordonstyper än tidigare.

Efter årsskiftet flyttar Besikta Bilprovning sin verksamhet i Visby till en nybyggd lokal i närheten av köpcentret Stenhuggaren. Lokalen och den nya utrustningen innebär en ökad kapacitet och tillgänglighet för både privat- och företagskunder.

– Vi flyttar till en helt ny lokal som kommer att kunna ta emot alla lätta fordonstyper, säger Stationschef Michael Lövdahl. Vi har tidigare inte kunnat erbjuda husvagnskunder tid i Visby, men kommer nu att kunna besikta personbilar, lastbilar, husbilar, husvagnar och släp upp till 3 500 kg samt motorcyklar.

När den nya besiktningsstationen öppnar kommer man även att kunna erbjuda registreringsbesiktningar – något som i dagsläget endast utförs i Stånga, men som nu blir tillgängligt även i Visby.

Förutom att stationens tillgänglighet ökar, är lokalerna mer anpassade för kunderna och innebär även en bättre arbetsmiljö för personalen med omklädningsrum, kontorsutrymmen och lunchrum.

Den nya besiktningsstationen öppnar på Greta Arwidssons Gata 35 i Visby under februari 2020 och flytten kommer inte att innebära något avbrott i verksamheten.

Läs mer på besikta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 166 besiktningsanläggningar på 143 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Michael Lövdahl

Stationschef Gotland 010-809 45 18