Gå direkt till innehåll
Besikta flyttar till nya lokaler i Göteborg - Angered
Besikta flyttar till nya lokaler i Göteborg - Angered

Pressmeddelande -

Besikta Bilprovning flyttar till ny lokal i Angered

Under november månad flyttar Besikta Bilprovning till ny lokal i Angered. Stationen kommer att finnas kvar på Spadegatan 19, men i nya mer kundanpassade lokaler.

"Våra kunder kan förvänta sig nya fräscha lokaler och en mycket trevlig kundmiljö" säger Marknadsområdeschef Lennart Gillberg. Stationen kommer att ha en högre kapacitet och även fortsättningsvis erbjuda kontrollbesiktningar och efterkontroller av personbilar samt lätta lastbilar. "Som på alla Besiktas stationer kommer kunderna att kunna boka en tid för besiktning eller komma på drop-in" berättar Lennart Gillberg.

Att stationen nu får en högre kapacitet innebär en ökad tillgänglighet. Fler boende i Angered med omnejd har möjlighet till en säkrare besiktning då det i kontrollbesiktningen Säker Standard ingår en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, den som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Med hjälp av egen statistik har man på Besikta upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr just dessa viktiga säkerhetssystem. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill Besikta ta sitt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter.

Läs mer på besikta.se. Information om stationen i Angered hittar du här.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 161 besiktningsanläggningar på 140 orter från Ystad i söder till Gävle i norr. Företagets ca 600 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon. Företaget har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför ingår utökade kontroller av ABS- bromsar och krockkuddar, utöver den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Gå in på besikta.se för mer information.

Kontakter

Karin Holm

Karin Holm

Presskontakt Marknadschef 010-809 00 60